Ki a bábjátékos?

A Kereszténydemokrata Néppárt úgy gondolja, azoknak kellene a válság miatt elsősorban áldozatot vállalniuk, akik haszonélvezői voltak az elmúlt hét évnek, a kormány érdekköreinek – jelentette ki Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában. A képviselő szerint Bajnai Gordonból sem politikus, sem államférfi nem lesz Magyarországon, mert ahhoz, hogy valaki politikus legyen társadalmi felelősségvállalással -, ahhoz, hogy államférfi legyen erkölccsel is kellene rendelkeznie.

Politikusok, újságírók rendkívül rossz tulajdonsága, hogy felületesek, e felületesség jelen esetben abban mutatkozik meg, hogy mindenki a bábokkal foglalkozik, s nem a bábjátékosokkal – jelentette ki Lukács Tamás, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában. Hozzátette: az új kormány esetében is így van, csak azokkal a bábokkal foglalkozunk, akik végrehajtják a bábjátékosok utasításait, s nem tesszük fel a kérdést, kinek, kiknek az érdekében cselekszenek.

A politikus szerint pedig csak e kérdések megválaszolásával jutunk el a felismerésig, hogy az előterjesztett – kormányprogramnak nem nevezhető – csomag miért gondolkodik úgy ahogy, miért ebben az irányban akarja a megszorításokat véghezvinni.  

De azt sem lényegtelen tisztázni, hogy ki is a bábjátékos. Netán az SZDSZ, aki ugyan nincs benne a kormányban mégis meghatározza, kik lehetnek a kabinetben s kik nem. Az az SZDSZ, aki már rég elfelejtette a rendszerváltást, aki eltemette Solt Ottiliát, s vele együtt a párt szociális érzékenységét? – kérdezte a képviselő.

Gusztos Péter azon vádjára reagálva, hogy az ellenzék által évekkel ezelőtt „bevezetett” „az igazság szabaddá tesz” jelmondatban a koncentrációs táborok kapujának „Arbeit macht frei”, (A munka szabaddá tesz) felirata köszön vissza, Lukács Tamás tájékoztatatta a liberális képviselőt, hogy a szóban forgó mondat egy evangéliumi idézet. „Nem szükséges az Evangéliumot olvasni még az európai kultúrkörben sem” – tette hozzá leplezetlen iróniával.

Ki a bábjátékos? – ismételte meg a politikus a kérdést. Talán Apró Piroska?  Néhány hírportál szerint nem volt olyan MSZP-és kormány, amelynek programjába, személyi összetételébe ne szólt volna bele e befolyásos asszony – jegyezte meg.

Mint mondta, az orosz részvényvásárlás után a Molban, a Nemzetbiztonsági Hivatal igazgatójának kinevezési botránya után más személyekre, más szervezetekre is gondolhatunk – mondta a képviselő.

Ki a bábjátékos? Az IMF? – kétségkívül a kormány minden cselekedete megfelel az IMF szerződésének. Cui prodest? – Kinek az érdekében cselekszenek? – intézte Lukács Tamás immáron a kormányfőhöz és kormánypártokhoz a megválaszolásra váró kérdést.

„Magyarország alapvetően rossz gazdasági-, és társadalomszerkezete abból adódik, hogy miközben a magyar kis- és közepes vállalkozások termelik meg a GDP több mint ötven százalékát és a kkv-k foglalkoztatják az összes munkavállaló 71 százalékát, aközben az összes adókedvezmény csupán 2-20 százaléka jut e körhöz, szakértők szerint az összes állami támogatásból mindössze tíz százalékos arányban részesülnek, az állami támogatások 90 százaléka pedig multinacionális cégekhez vándorol” – hangsúlyozta Lukács Tamás.

Ezért tartunk itt, ahol tartunk, mert az MSZP és az SZDSZ érdekei nem esnek egybe az ország érdekeivel. „Amikor arról kell gondolkodni, hogyan kell az egyensúlyt helyreállítani, a társadalmi igazságosság azt kívánná meg, hogy a jelen helyzetben elsősorban azok vállaljanak áldozatokat, akik haszonélvezői voltak az elmúlt hét esztendőnek, azaz a  kormány érdekkörének – mondta Bajnai Gordonhoz fordulva a kereszténydemokrata politikus.

Ehhez kellene bátorság! Könnyű a családokat, a nyugdíjasokat megrövidíteni, miközben az elmúlt hét év „szent tehenei”, haszonélvezői továbbra is őrzik kiváltságaikat – fűzte hozzá.

„Ön azt mondja, nem politikus, elhiszem önnek, mert ahhoz, hogy valaki politikus lehessen társadalmi felelősségvállalással kell rendelkeznie, s ahhoz, hogy államférfivá legyen még erkölccsel is rendelkezni kell. Ön sem politikus, sem államférfi nem lesz ebben az országban – közölte a KDNP frakcióvezető-helyettese.

„Aki úgy gondolkodik, hogy a családi pótlékot kell megszorítani, az nem tudja, hogy a családi pótlék a nem szociális járandóság, ugyanis akik gyermeket nevelnek, azok az ország jövőjét szolgálják. Egy elöregedő társadalom mindig újratermeli a szociális problémákat, akik gyermeket nevelnek, azok természetben adóznak a társadalomnak” – mondta Lukács Tamás. Kijelentette: az MSZP azokat akarja megszorítani, akik áldozatot hoznak azért, hogy Magyarország egy fejlődő reményteli ország, s ne egy elöregedő társadalmú reménytelen ország legyen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!