Kiemelt jelentőségűek az Európai Területi Társulások

Gazdaságilag és nemzetpolitikai szempontból is kiemelt jelentőségűek az Európai Területi Társulások (ETT) Magyarország számára – hangsúlyozta Rétvári Bence. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára A Határon átnyúló együttműködések és fejlesztések keretei a 2014-2020-as költségvetési időszakban címmel rendezett konferencián azt mondta: az unióban 46 ETT működik, ebből Magyarországhoz kapcsolódva 19.
 

Hazánk méretéhez képest messze jobban kihasználja ezt a lehetőséget, és az a cél, hogy a továbbra is éllovas maradjon ezen a téren – fejtette ki az államtitkár.

Emlékeztetett, a 2006-ban életre hívott ETT-k célja, hogy lehetővé tegyék két vagy több tagállam nemzeti, regionális hatóságai, intézményei közötti hatékony, határokon átnyúló együttműködést, a gazdasági és társadalmi kohézió megerősítését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!