Köszönjük kapitány!

Nem cselezek a szóval, megszorítás lesz - fogalmazott Bajnai Gordon vasárnap a szocialisták kongresszusán. Nem szégyelli, hanem büszke a Gyurcsány Ferenc vezette kormány eddigi munkájára és a pártelnök-miniszterelnökre az MSZP - mondta Lendvai Ildikó pártelnökjelölt. Véleménye szerint, amikor Gyurcsány látta, hogy akadozik a gépezet és már nem volt mivel fűteni, magát gyújtotta lángra, hogy továbbmenjen a hajó. Szép volt kapitány, köszönjük kapitány! - fogalmazott némi szentimentalizmussal a pártelnökjelölt. A kongresszuson végül Bajnai Gordont megválasztották miniszterelnök-jelöltnek, míg Lendvai Ildikót pártelnöknek.

- Kivezetni Magyarországot a válságból, védeni a munkahelyeket, a családok otthonát, megerősíteni a magyar gazdaságot, egyben tartani az országot, ez a célom - közölte Bajnai Gordon kongresszusi beszédében vasárnap. Kijelentette: a magyar embereknek aközött kell választaniuk, hogy elveszítik az állásaikat, vagy átmenetileg lemondanak a jövedelmük néhány százalékáról.

Nem szónok akarok lenni, hanem eredményes válságkezelő - mondta a miniszterelnök-jelölt. Kapus vagyok, nem fogok cselezni, nem török csatárszerepre - tette hozzá, majd megerősítette: egy évre vállalja a posztot. Nem cselezek a szóval, megszorítás lesz - fogalmazott a jelölt és megköszönte a szocialista frakciónak, hogy aláírták a programja nehéz intézkedéseit tartalmazó nyilatkozatot.

Bajnai Gordon szerint ez nem a baloldal és a szocialisták programja, hanem a józanság és a felelősség programja. Ennek az útnak a végén jön az euró bevezetése, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, lehet, hogy kicsi lesz és sárga is, de a miénk.

Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök-pártelnök ajánlotta Bajnai Gordont új kormányfőnek a vasárnapi MSZP-kongresszus első felszólalójaként. Szerinte a kérdés az, hogy a szocialisták elég erősek lesznek-e, hogy kitartsanak mellette legalább egy évig, megvédik-e, amikor támadják.

Nem szégyelli, hanem büszke a Gyurcsány Ferenc vezette kormány eddigi munkájára és a pártelnök-miniszterelnökre az MSZP - mondta Lendvai Ildikó pártelnökjelölt a vasárnapi kongresszuson. Véleménye szerint, amikor Gyurcsány Ferenc látta, hogy akadozik a gépezet, akkor megpróbált minden poszton ott lenni, és amikor már nem volt mivel fűteni a gépezetet, magát gyújtotta lángra, hogy továbbmenjen a hajó. Szép volt kapitány, köszönjük kapitány! (sic!) Akárhogy dörzsölték a kezüket, akik erre vártak, nincs vége a magyar baloldalnak - jelentette ki Lendvai Ildikó.

Az együttműködésről szóló feltételekkel vállaltam csak a pártelnökjelölést - mondta a jelölt. Első feltétele az volt, hogy a következő tisztújításig három fős ügyvezetést működtessen a párt, amelynek tagja, rajta kívül, Kiss Péter alelnök és Szekeres Imre elnökhelyettes. A jelöltség elvállalásának második feltétele az volt, hogy ha a frakcióvezetői posztról leköszön, akkor helyette Mesterházy Attilát válasszák meg frakcióvezetőnek. Lendvai Ildikó elmondta, hogy a harmadik feltétel az volt: Gyurcsány Ferenc fogadja el a Táncsics Mihály Alapítvány elnöki posztját.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!