A költségvetésnek garantálnia kell az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát

A Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítását és az államadósság csökkentését emelte ki a jövő évi büdzséből a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője. Harrach Péter azt mondta, pártjának is az az érdeke, hogy olyan költségvetési törvény szülessen, ami garantálja az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát és egyben költséghatékony működését.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője azt mondta, hogy figyelemmel fogják kísérik a KDNP számára legfontosabb területeket, és a gazdaság és a költségvetés teherbíró képességének figyelembevételével kezdeményezni fogjuk a költségvetési előirányzatok szükség szerinti módosítását. Ugyanakkor a költségvetési javaslatnak minden eleme még nem ismert, és az a bizottsági és parlamenti tárgyalás során jelentősen módosulhat.
    
A legfontosabb területekre térve azt mondta: rendkívüli eredmény lesz a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítása, és az államadósság további - ugyan a 2011-eshez képest szerényebb - csökkentése is. Jelentős lépés lesz a bérpótló juttatások helyett bevezetendő közmunkán keresztül több tízezer ember visszavezetése a munka világába. Kockázatot jelenthet ugyanakkor nyilvánvalóan a világgazdasági növekedés megtorpanása, és az euróövezet válsága, amely az árfolyamok bizonytalansága révén komolyan befolyásolhatja és nehezítheti a 2012. évi költségvetés végrehajtását.
    
Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Fidesz-KDNP frakciószövetség keddi ülése közben tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy péntekig a parlament elé terjeszti a kormány a jövő évi költségvetés tervezetét, amelynek célja az arányos adórendszer kiteljesítése, az adóelkerülési lehetőségek bezárása, a nyugdíj-, valamint az egészségügyi kassza "lábra állítása" és az, hogy a jelenlegi 595 ezer, jövedelempótló támogatásban részesülő emberből legalább 200 ezret a Start munkaprogramon keresztül visszavezessen a munka világába.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!