A kormány megerősítette a családokat

A jelenlegi kormány az elmúlt négy évben megerősítette a családokat és sokszínű támogatási rendszert alakított ki – értékelte a ciklus ezen területét Harrach Péter sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus összevetve a baloldali kormányok és a jelenlegi kabinet családpolitikáját, azt mondta: az előbbiek a családtámogatás rendszerét leegyszerűsítették, és segélyszerűvé tették, a mostani kormány ezzel szemben kiépítette és megerősítette azt.

Szólt arról is, hogy fokozott védelmet biztosítottak a házasság intézményének. Megjegyezte: az egyneműek kapcsolatát egy másfajta kapcsolatnak, közösségnek tekintik, abból ugyanis „viszonylag kevés gyermek születik”.

Harrach Péter a kormány legfontosabb intézkedései közé sorolta a családi adókedvezmény bevezetését és bővítését, a gyes újra három éves időtartamra növelését, a bölcsődei férőhelyek fejlesztését. Kitért arra, hogy a kismamákat foglalkoztatók kedvezményt kapnak, lehetőséget teremtettek a nők 40 év szolgálati idő utáni nyugdíjba vonulására, növelték a családi napközik férőhelyeinek a számát.

Harrach Péter felhívta a figyelmet az Erzsébet-programra, és a családtámogatás elemei közé sorolta a rezsicsökkentést, valamint a devizahitelesek problémáinak „részleges megoldását” is.  

A kormánypárti frakcióvezető a következő ciklusra szóló terveik között említette az otthonteremtés bővítését és a napközbeni gyermekfelügyelet további fejlesztését.

Utóbbira példaként hozta a klasszikus bölcsődei férőhelyek mellett a munkahelyi bölcsődék számának növelését és a családi napköziformák fejlesztését.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott: az a tapasztalat, hogy azokban az országokban, ahol a gyermekvállalási kedv erősebb, ahhoz a gyermekfelügyeleti rendszer kiépítése nagyban hozzájárult.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!