A következő ciklus a konszolidációé lesz

Harrach Péter szerint a következő kormányzati ciklusnak a konszolidáció ciklusának kell lennie. A KDNP frakcióvezetője a komáromi rendezvényközpontban tartott rezsifórumon elmondta: megtörténtek azok a nagy lépések, amelyek „a nehéz és rendezetlen helyzetben lévő ország átalakítását és világunk rendezetté tételét jelentették”. A rezsicsökkentésről szólva elmondta: a kormány a két szereplő közül egyértelműen a fogyasztók oldalára állt a szolgáltatók túlzott nyereségének elvételével.

A kormány további feladata garantálni az ország energiabiztonságát. A Magyarország egészének energiabiztonságát szolgáló intézkedések – például a paksi fejlesztés – újabb rezsicsökkentés lehetőségét készítik elő – közölte a kormánypárti politikus.

Nemzetközi szinten is védeni kell a rezsicsökkentést

Kijelentette, a rezsicsökkentést azért kell megvédeni, mert a túlzott haszontól eleső cégek „nyilván meg fogják azokat a lehetőségeket mozdítani, melyek saját kormányaik rendelkezésére állnak”.

A politikus szerint nemzetközi szinten is védelemre szorul a rezsicsökkentés, és a külföldi támadások mellett az ellenzék is csak szóban támogatja a rezsicsökkentést, de „tettekben és a gyakorlatban” gátolják az intézkedéseket.

Függetlenségi és önállósági kérdés az áprilisi választást

Czunyiné Bertalan Judit Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott elmondta, a fórumokon a Fidesz segítőket is szerez, akik megakadályozzák, hogy visszatérjenek „a szocializmusból ismert áremelések”. A fórumra érkezőket névvel, címmel és telefonszám megadásával regisztrálták, és a székeken a rezsicsökkentés védelmére szervezett Magyar Csapat jelentkezési lapjait helyezték el.

A kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a szocialisták nyolc százalékos hasznot garantálva privatizálták az energiaszektort, és amikor 2002 és 2010 között az áram világpiaci ára indokolttá tette volna a fogyasztóiár-csökkentést, „az akkori kormányok mindegyike a szolgáltatók haszna mellett szavazott”.

Czunyiné Bertalan Judit függetlenségi és önállósági kérdésnek nevezte az áprilisi választást, majd hozzátette: „ez nem csupán egy parlamenti választás, hanem arról szól, hogy meg tudjuk-e védeni magunkat a korábbi szocialista kormányok kizsákmányoló és a külföldieket szolgáló magatartásától”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!