Le kell végre zárni a Sas József-korszakot

Sas József ügye – jogerősen is elítélték adócsalásért –  nem zárható le annyival, hogy lemond a Mikroszkóp Színpad éléről, hiszen a kht. 49 százalékban az ő tulajdonában van – olvasható a KDNP közleményében. Rétvári Bence szerint az adófizetők pénzéből nem finanszírozható egy elítélt résztulajdonában levő cég.

Jelen pillanatban tehát a Mikroszkóp a fővárosi önkormányzat és az adócsalásért elítélt Sas József közös tulajdonában van – olvasható a kommünikében. Ha az önkormányzat vezetői belátták, hogy egy elítélt nem vezetheti az egyik színházat, akkor ugyanígy véget kell venni a közös tulajdonnak is – írja Rétvári Bence. Elfogadhatatlan, hogy a félig Sas József tulajdonában levő cég összesen közel 120 millió forint állami és önkormányzati támogatást kapjon évente. Az adófizetők pénzéből nem finanszírozható egy elítélt résztulajdonában levő cég.

Hozzátette: a kiszervezés és a magánosítás nem hozta meg egyébként a várt eredményt, ugyanis a cég üzleti tevékenységének eredménye a fél százalékot se éri el, a többi bevétel a közhasznú tevékenységből származik.

Átható változásra van tehát szükség a bíróság döntése után a Mikroszkóp Színpadnál mind az ügyvezetés, mind a tulajdonosi struktúra tekintetében. A színház jóhírnevének védelme érdekében végleg le kell zárni a Sas-korszakot, aki az ítélet után valószínűleg már soha nem kaphatja meg Kossuth-díját – olvasható a közleményben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!