Le kell zárni félbemaradt rendszerváltásunkat

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján megemlékezést tartottak Balatonfüreden, ahol Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár mondott ünnepi beszédet. Az államtitkár felidézte a forradalomhoz vezető okokat, a magyarság egészét sújtó intézkedéseket, kiemelte abban a nemzet teljes megalázottságát.

Elvették nemzeti szimbólumainkat, ünnepeinket, hőseinket. A megaláztatás azonban nem törte meg a gerincet – mondta a szónok, kiemelve: – A mai napon azt ünnepeljük, hogy a nemzet felébredt és azt mondta, elég volt! A lelkek forradalma volt ez, mely tisztaságával, hitével, önfeláldozó hősiességével kivívta az egész világ tiszteletét és együttérzését. Egyben világossá tette számunkra, hogy a bajban mi, magyarok, egymásra számíthatunk, a többi politikai kalkulus kérdése.

Nemzeti ünnepünk azt üzeni, saját kezünkbe kell vennünk sorsunkat, élnünk kell lehetőségeinkkel. Meg kell találnunk a közös utat egymáshoz, meg kell beszélnünk közös dolgainkat  és visszanyerve önbecsülésünket le kell zárni félbemaradt rendszerváltásunkat. Ehhez ad erőt az a nemzettudat, mely az ’56-os fotókon szereplő arcokról leolvasható – hangsúlyozta Hölvényi György.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!