Legyen Budapest díszpolgára Ronald Reagan és II. János Pál pápa!

Ronald Reagan, egykori amerikai elnök és II. János Pál pápa posztumusz díszpolgárrá avatását, valamint méltó közterület elnevezését javasolja róluk a Fővárosi Önkormányzatnak a Kereszténydemokrata Néppárt által létrehívott Ronald Reagan Emlékbizottság.

Semjén Zsolt fővédnök, a KDNP elnöke és Szabó Marcell, a bizottság titkára a testület nevében Tarlós István főpolgármesternek címzett levélben kiemelte: a Fővárosi Önkormányzat döntését különösen időszerűvé tenné, hogy idén ünnepelik Ronald Reagan elnök születésének századik évfordulóját.
    
„Reagan elnök a szabadság és a demokrácia értékei melletti megalkuvás nélküli kiállásával nagymértékben járult hozzá Közép-Kelet Európának a szovjet uralom alól történő felszabadulásához” – fogalmaztak a levélben, amelyben kitértek arra is, hogy a Semjén Zsolt fővédnöksége mellett működő emlékbizottság közadakozásból szobrot állít Reagan elnöknek az V. kerületben a Szabadság tér és a Zoltán utca találkozásánál.
    
A szobor leleplezését 2011. június 30-ra, Magyarország uniós elnökségének utolsó napjára szeretnék időzíteni - írták, hozzátéve: a centenáriumot hangsúlyosabbá tehetnék a Zoltán utca egy rövid szakasza átnevezésével, amely ezután Ronald Reagan nevét viselhetné.
    
Hasonló kezdeményezéssel élnek II. János Pál pápa személyével kapcsolatban is, aki – mint indokolták – „szabadságunk visszanyerése és lelki megújulásunk kiemelkedő szolgálója volt”.
    
A lengyel pápa életművére az egyház is – májusi boldoggá avatásával – hangsúlyosan fel kívánja hívni a figyelmet. Kiemelkedő személyisége, hazánk iránti kitüntető figyelme miatt javasolják, hogy II. János Pál posztumusz díszpolgári címet kapjon és a főváros egy méltó közterülete a pápa nevét viselje – zárul a levél.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!