Magyarország rendet akar

Nemcsak jó rendőrségre, hanem jó rendőrökre is szükség van – hangoztatta Orbán Viktor kedden, az általa kezdeményezett nemzeti konzultációsorozat első állomásán Ózdon. Hozzátette: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott. A rendre szükség van, ez az egyik záloga a fejlődésnek – jelentette ki Pintér Sándor leendő belügyminiszter Ózdon. A vonatkozó jogszabályok módosításának, szigorúbb büntetések bevezetésének és a rendőrség megerősítésének szükségességéről beszéltek még egyebek mellett a felszólalók.

Nemcsak jó rendőrségre, hanem jó rendőrökre is szükség van – hangoztatta Orbán Viktor kedden, az általa kezdeményezett nemzeti konzultációsorozat első állomásán Ózdon. Pontosan tudjuk, hogy a jó munkának ellenszolgáltatás az ára, figyelemre méltó és gyors eredményeket nem várhatunk olyan rendőröktől, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek, és nincs meg az a társadalmi és szociális biztonságuk, ami az ilyen kockázatos és felelősségteljes munkához szükséges.

Orbán Viktor egyetértett Vereckei Csaba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánnyal abban, hogy a jogszabályi környezet megváltoztatása nélkül nem lehetséges hatékonyabb rendőri munkát végezni. A közbiztonságra pénzt kell fordítani, a közbiztonságra lesz pénz, mert ez mindennek az eleje - mondta Orbán, hozzátéve: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott. Leszögezte: a fegyvert nem tesszük le, a kormány megalakulását követő két héten belül bizonyítani fogjuk, hogy a közrendvédelem területén elsősorban rajtunk múlik, hogy milyen eredményeket érhetünk el.

Magyarország rendet akar és elege van abból, hogy ahelyett, hogy az ország vezetői rendet tennének, politikai és ideológiai vitát folytatnak a parlamentben különböző témákról. Eközben pedig az élet egyre elviselhetetlenebbé válik ott, ahol a valóságos magyar mindennapok zajlanak – jelentette ki Orbán Viktor. A megdöntött rendszer, amelyet most magunk mögött hagytunk egyik legfontosabb jellemzője az volt, hogy nem voltak olyan események, mint a mai.

Orbán Viktor szavai szerint a parlament megalakulásának napján, vagy az azt követő munkanapon benyújtják azt a törvénymódosítási javaslatot, amely speciális védelmet ad a pedagógusoknak.

+

A rendre szükség van, ez az egyik záloga a fejlődésnek – jelentette ki Pintér Sándor leendő belügyminiszter Ózdon. Úgy fogalmazott: ha a tisztes, jogkövető polgár érzi, hogy a családja, vagyona biztonságban van, akkor tud igazán a hivatásának, a munkájának élni, és a legjobb teljesítményt nyújtani. Szerinte az állam az ország sok térségében nem teljesíti kötelezettségét, nem tartja megfelelően fenn a közrendet, a közbiztonságot.

Mint mondta, jelenleg az a tapasztalat, hogy az elmúlt években az ország néhány régiójában a félelem lett az úr, baj van. Szerinte nincs megfelelő közbiztonság, a tisztes állampolgárok vagyona, tulajdona és családja is sok esetben veszélyben van. Emellett nem érzik magukat biztonságban az idősek, veszélyben a közvagyon, és számos esetben a munka gyümölcsét nem azok élvezik, akik megdolgoznak érte. Rámutatott: a kisebb súlyú tulajdon elleni szabálysértések kérdése nincs rendezve, de a többszörösen visszaeső, életellenes bűncselekményeket elkövető személyek ellen sem találták még meg a megfelelő választ.

Pintér Sándor kitért arra is, az ózdi eseményen sokan vannak jelen és számára ez azt igazolja, hogy szükség van a nemzeti konzultációkra. A térség lakossága elégedetlen a jelenlegi közbiztonsággal, de azt is bizonyítja a részvétel nagysága, hogy készek együttműködni, segíteni ennek javításában.

+

 

A vonatkozó jogszabályok módosításának, szigorúbb büntetések bevezetésének és a rendőrség megerősítésének szükségességéről beszéltek egyebek mellett a felszólalók Ózdon, az Orbán Viktor leendő miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti konzultáció-sorozat első, keddi állomásán.

Tamás Barnabás a gömöri Putnok polgármestere, a Fidesz-KDNP frissen megválasztott országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ebben a térségben sokan vannak olyanok, akik a szociális segélyt bűnözéssel szerzett javakkal egészítik ki. A tisztességes embereket leginkább irritálja, hogy ipari méreteket öltöttek a fa- és fémlopások, a bolti és terménylopások, a lakás- és üzletbetörések, egyre több a fiatalkorú és gyermekkorú elkövető. Szerinte szükség lehet a büntethetőség korhatárának leszállítására a mostani 14 évről, és legfőképpen az, hogy a törvények a tisztességes embereket védjék, és legyen elrettentő hatásuk a bűnözőkre. Mint mondta: kellő törvényi hátteret kell biztosítani a rendőröknek, nincs szükség gárdavonulásra, bakancs-csattogtatásokra, kemény rendőrségre van szükség, és szigorúbb büntetésekre.

Balogh István, az ózdi kisebbségi önkormányzat képviselője azt mondta, hogy kevés szó esik a rendőri túlkapásokról, a korrupcióról, annál több a cigánybűnözésről, pedig cigánybűnözés nincs, csak bűnözés. Több roma származású rendőrre lenne szükség, és nem romaellenes rendőrökre.

Demeter Zoltán, Bánhorváti polgármestere, a sajószentpéteri központ újonnan megválasztott Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője azt fejtegette, hogy a rendőrségnek több jogosítványra lenne szüksége, valamint több rendőrt kellene a közterületekre vezényelni.   

A nemzeti konzultáció-sorozat első rendezvényén a helyiek által Olvasónak nevezett művelődési központban Riz Gábor, a város és térsége áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője köszöntötte a több száz résztvevőt, köztük Orbán Viktor leendő miniszterelnököt, Pintér Sándor leendő belügyminisztert, a Fidesz országgyűlési képviselőit, rendőri vezetőket, polgármestereket. Jelen volt Varga Mihály, a Miniszterelnökség majdani, államtitkári rangú vezetője is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!