Magyarországon a fogyatékosok 90 százaléka munkanélküli

Ma Magyarországon mintegy 600 ezer ember él fogyatékkal. Közülük minden tízediknek van munkája, ami kilencven százalékos munkanélküliséget jelent, Európában ez az arány negyven százalék – jelentette ki Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje  zalaegerszegi sajtótájékoztatóján. A politikus, aki a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) elnöke, az egyetlen olyan magyar EP-jelölt, aki fogyatékossággal él.

Kósa Ádám kifejtette: ha adottak a feltételek, akkor a fogyatékos ember ugyanolyan minőségű munkát képes végezni, mint az egészséges. A képviselőjelölt ezért egyik kiemelt feladatának tekinti, hogy elérje: a fogyatékkal élő emberek rehabilitációs támogatással és információs központok létrehozásával kapjanak segítséget a munkába álláshoz.
 
Ma Magyarországon 600 ezer ember él fogyatékkal. Közülük minden tízediknek van munkája, ami kilencven százalékos munkanélküliséget jelent, Európában ez az arány negyven százalék – hangsúlyoztaa Fidesz és a KDNP jelöltje.
    
Soltész Miklós, az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának KDNP-s alelnöke elmondta: a megszorítások közül a legelfogadhatatlanabbak a fogyatékos emberekkel szemben hozott intézkedések. Példaként említette a munkaerő-piaci alap egy részének, mintegy 4,2 milliárd forintnak a zárolását.
    
A kormánynak ebből a pénzből kell támogatnia a fogyatékkal élő dolgozók foglalkoztatását. Az esélyegyenlőség alapja, hogy a fogyatékkal élők is vállalhassanak munkát, befizethessék a járulékokat, adókat, és így teljes jogú állampolgárnak érezhessék magukat – jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!