A magyarság nem fogadja el a kollektív bűnösséget

A magyarság semmilyen formában nem tudja elfogadni a kollektív bűnösséget és a jogfosztást – jelentette ki Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elmöke és Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A  tárgyalásokon áttekintették az Európai Bizottság október 12-én nyilvánosságra kerülése utáni helyzetet, valamint a diszkriminatív rendelkezéseket tartalmazó vagyon-visszaszármaztatási törvényt.

Pásztor István és Semjén Zsolt egyetértett abban, hogy a magyarság semmilyen formában nem tudja elfogadni a kollektív bűnösséget és a jogfosztást. Semjén Zsolt biztosította Pásztor Istvánt, hogy Magyarország mögöttük áll.  

Október 12-én az Európai Unió tagjelölti jogállás megadását javasolta az Európai Bizottság Szerbiának, de hozzátette, hogy a csatlakozási tárgyalások tényleges megkezdéséhez előrehaladást kell felmutatni a szerb-koszovói tárgyalásokon.

A magyar Külügyminisztérium aznap közölte, Szerbia csatlakozási folyamatának előrehaladásában szomszédként és a bővítési folyamat mellett elkötelezett tagállamként Magyarország is érdekelt, ugyanakkor a szerb parlament által szeptember 26-án elfogadott vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény komoly aggodalmakra ad okot. „Ezért álláspontunk változatlan: elvárjuk a szerb féltől, hogy legkésőbb december elejéig oldja meg a problémát” – rögzítették közleményükben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!