Magyary Zoltánra emlékeztek a képviselők az Országgyűlésben

Michl József, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a 125 évvel ezelőtt született Magyary Zoltánról, a magyar közigazgatás megújítójáról emlékezett meg. Úgy vélte, amit a jogtudóstól tanulhatnak nagy fontossággal bír a mai magyar közigazgatás fejlesztéséhez, a színvonalának emeléséhez. A köztisztviselők július 1-jei napja alkalmából megköszönte a közszolgálatban dolgozók munkáját.

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkára szerint Magyary Zoltán legfontosabb munkáinak megírásakor a mostanihoz hasonló körülmények között voltak Magyarországon. Az 1930-as évek végén, a gazdasági válság után ismét az állam felé fordultak, Magyary eszményképe is egy erős hatékony, költségtakarékos szervezet volt, a mostani kormánynak is újra kell gondolni az állam feladatait - vélekedett, majd ő is megköszönte a közigazgatásban dolgozók munkáját.  

Jobbik: kettős mércét alkalmaz az EU

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) emlékeztetett arra, hogy uniós kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen a devizahitelek visszaszorítása miatt, ami szerinte rávilágít az ország gyarmatosításának fokára. Undorító kettős mércének nevezte az eljárást, mivel szerinte a csehek és a lengyelek sokkal hamarabb korlátozták a devizahiteleket, amit akkor az EU örömmel fogadott, mondván ez jelzi, hogy jobban teljesít a két ország gazdasága.  

Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerint nem új az EU részéről, hogy próbálja a magyar kormányt eltántorítani a devizaadósok problémájának megoldásától, de a kabinet nem fog letérni az eddigi útról. Hozzátette: a kormány eddig 340 ezer hitelkárosulton segített valamilyen módon.  

MSZP: 150 milliárdos megszorítást szavaz meg az Országgyűlés      

Józsa István(MSZP) a parlament által nap folyamán megszavazott pénzügyi intézkedéscsomagról közölte, amit a kormány az egyik kezével ad, annak a többszörösét veszi el a másik kezével. Szerinte az áram árának év eleji csökkentése 50 milliárd forintot jelent az állampolgároknak, addig Varga Mihály megszorító csomagja 150 milliárd forintos adóemelést jelent.  

Szatmáry Kristóf a felszólalásra reagálva úgy fogalmazott, diszkrét bája van annak, hogy a szocialisták folyamatosan olyan intézkedéseket támadnak, amelyek a bankok, nagytőkések megadóztatását jelentik. Az elmúlt három évben minden olyan intézkedés ellen felszólaltak, amelyek nagy nemzetközi cégeket, pénzintézeteket érintettek. Ha valóban át tudnák hárítani a lakosságra a terheket a bankok, a szolgáltatók, akkor miért tiltakoznak a növelésük ellen - kérdezte. Kijelentette: most már az EU által is elismert módon rendben van a költségvetés.  

Fidesz: a rezsicsökkentés visszavonására szólította fel az országot az EU

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője felszólalásában hangsúlyozta:Magyarország egyik legnagyobb sikere az elmúlt fél évben a rezsicsökkentés, január elsejétől tíz százalékkal csökkent a villamos energia és a gáz ára. Hozzátette: július 1-jétől csökken a víz- és a csatornadíj, a hulladékszállítás költsége, a kéményseprés díja is.

Emlékeztetett rá, hogy az EU egyik ajánlásában azt kérte, Magyarország fokozottan szüntesse meg a szabályozott energiaárakat. Ez azt jelenti, hogy Brüsszel a rezsicsökkentés visszavonására szólította fel Magyarországot – jelentette ki, arra kérte a kormányt, hogy az EU felszólítása ellenére határozottan tartson ki a rezsicsökkentés mellett.  

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára véleménye szerint a rezsicsökkentés nem példa nélküli Európában, többek között Franciaország, Bulgária, Spanyolorszá, Svédország hajtott végre vagy dolgozik a rezsicsökkentésen. A kormány szerint szükséges és hasznos volt a rezsicsökkentés, azt következetesen folytatni kívánják - hangsúlyozta, utalva arra, hogy az idei fűtési szezon kezdetén a villany és a földgáz ára tovább csökken legalább 10 százalékkal.  

Az államtitkár szerint az EU sem vitatja a rezsicsökkentés szükségességét, Brüsszel is az energiaárak letörésén dolgozik, hosszú távon megtérülő utakat keresve, amelyek több száz milliárd eurós beruházás igényelnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!