Már több mint kétezer tartalékos van

Míg kormányváltáskor 17, idéntől már több mint kétezer tartalékossal rendelkezik a honvédség – mondta a honvédelmi államtitkár, aki elárulta azt is: a cél, hogy a ciklus végéig 6-8 ezer tartalékossal számolhassunk.

Az előző kormány nem vette túl komolyan a tartalékos rendszer kiépítését, a kormányváltáskor mindössze 17 tartalékos katona volt – jelentette ki Simicskó István a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. A honvédelmi államtitkár hozzátette: idén január 1-jétől már 2049 tartalékossal számolhatunk, ők kaptak egy alapkiképzést.

A társadalomnak volt egy olyan elvárása, hogy ne civilek őrizzék a katonai objektumokat – hívta fel a figyelmet. 2012-től műveleti tartalékos elemet is felállítunk, mely veszélyhelyzetnél segíti a mentést, illetve adott esetben a Magyarországra érkező NATO-katonák elhelyezését – jelentette ki a kereszténydemokrata szakpolitikus. Hangsúlyozta: a civil szférából – többi közt parlamenti képviselőtársai közül is – többen jelezték, jelentkeznének tartalékos katonának. A cél egyébként az, hogy a ciklus végéig 6-8 ezer tartalékossal rendelkezzen Magyarország – szögezte le a honvédelmi államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!