Meg kell akadályozni a multik szemérmetlen profitkivitelét

Az egyik napilap szerint Magyarország multi-paradicsom: évente 917 milliárd forint adókedvezményt kapnak a hazánkban megtelepült multinacionális cégek. Ezzel kapcsolatban Semjén Zsolt heti interjújában elmondta: tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy a saját hazánkban azért vagyunk hátrányban, mert magyarok vagyunk.

Hozzátette: egy magyar vállalkozó nem is álmodhat olyan kedvezményekről, mint amiben a külföldi érdekeltségű multinacionális cégek részesednek. Szerinte nem engedhető meg, hogy multinacionális élelmiszer láncolatok szemét minőségű élelemmel mérgezzék az embereket, miközben a magyar gazdák a kiváló minőségű magyar termékeket nem tudják eladni. A pártelnök úgy véli: meg kell akadályozni a multiknak a szemérmetlen profitkivitelét is.

Az államfő megfontolásra visszaküldte a családtámogatások megkurtítását a parlamentnek. Semjén Zsolt szerint a kormányzatnak ez a szemlélete aligha fog változni, itt az áttörésnek egyetlenegy esélye van: meg kell nyerni a választásokat, és ezt az egész mostani családellenes gyakorlatot megszüntetni. A személyi jövedelemadó helyett választható családi jövedelemadó lehetővé tételével meg lehet fordítani a demográfiai trendet, és így valóban a családokat támogatni.

A legfőbb bíróról való döntés előtt az MSZP nyílt szavazást akart, amit a Fidesz és a KDNP is elutasított. Semjén Zsolt kifejtette: nem járul hozzá a titkos szavazás megszűntetéséhez, mert az MSZP frakciófegyelmi problémáit nem a házszabály módosítgatásával kell kezelni. Másfelől beláthatatlan precedenst teremt, és teljesen ellentétes azzal a demokratikus alapelvvel, hogy személyi kérdésekben titkos szavazás van. Hozzátette: bizonyos aggodalmakra választ akarnak kapni a hétfői frakcióülésen, például arra, hogy mi az igazság arról, hogy a szocialista párt paktumot ajánlott Baka Andrásnak, mely szerint, ha ők megszavazzák Baka Andrást, akkor Baka Zanati Jánost nevezi ki alelnöknek. Arra is jó lenne, hogyha választ kapnánk, pontosan mi volt Baka András szerepe a tatai sortűz kapcsán született strasbourgi emberjogi bírósági ítéletben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!