Merítsünk erőt Jézus születéséből!

Az igazi békét, harmóniát, összhangot Istennel és békességet egymással hozó Jézust állította középpontba a karácsony első napján bemutatott szentmise homíliájában Erdő Péter bíboros. A főpásztor arra buzdított, ne fáradjunk bele, hogy minden évben széppé tegyük egymás karácsonyát. Figyelemmel, segítő szóval, találékony, személyes ajándékokkal, vagy akár a régen halogatott látogatással szerezzük meg, könyörögjük ki Istentől mások öröme révén a magunk ünnepét.

Erdő Péter bíboros karácsony első napján az esztergomi bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét. Homíliájában arról beszélt, hogy a karácsony, Krisztus születése a nagy találkozás: Isten valósága, Isten dicsősége találkozik az ember életével. Az emberével, akinek megjelenése a földön Isten szeretetének ajándéka.

A főpásztor arra buzdított, ne fáradjunk bele, hogy minden évben széppé tegyük egymás karácsonyát. Figyelemmel, segítő szóval, találékony, személyes ajándékokkal, vagy akár a régen halogatott látogatással szerezzük meg, könyörögjük ki Istentől mások öröme révén a magunk ünnepét – mondta Erdő Péter. Homíliájában hangoztatta, szelíd elszántsággal kell törekednünk a békés, alkotó életre, és építenünk kell magunk körül újra és újra az élet és a szeretet kultúráját.

A bíboros emlékeztetett, nem elveszítjük az életünket, ha másokért dolgozunk, hanem az odaadó szeretetben mindent megnyerünk. Értelmet kapnak képességeink, célt kap a munkánk, a tanulásunk. A pihenésünk, szórakozásunk is szebb, gazdagabb lesz, ha másokkal megosztjuk.

Fogadjuk szeretettel a közénk születő új emberi életet, és éljünk családjainkban nagylelkű szeretetben, hogy tükörként sugározzuk Isten ragyogását – üzent a főpásztor a családoknak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!