Miért higgyünk Simon Gábornak?

A baloldal azzal érvel, hogy Zuschlag Jánosnak nem szabad hinni, mert bűncselekményt követett el. Ilyen alapon Simon Gábornak miért lehet? – tette fel a kérdést Rubovszky György. Miközben a baloldali összefogás komolytalan politikai hercehurcának tekinti a mentelmi bizottság munkáját, összefeszül annak érdekében, hogy teljesen alaptalan bejelentéseket tegyen sorozatban többek között Orbán Viktor miniszterelnök ellen. A politikai cirkuszt ők folytatják – szögezte le.

A mentelmi bizottságnak a többi közt az kellett megvizsgálnia, származhatott-e Simon Gábor volt szocialista elnökhelyettes több mint 600 millió forintja a „civil” életében végzett tevékenységéből – jelentette ki Rubovszky György az M1 Ma reggel című műsorában.

Felhívta rá a figyelmet, hogy Simon Gábor csupán egy évig tanárkodott. Ha egyéves pedagógusi munkaviszony alatt 600 millió forint megtakarításra lehet szert tenni, akkor az a legirigyeltebb pálya az országban – hangoztatta Rubovszky, aki megemlítette: erre vonatkozóan egyetlen „adat” merült fel, Mesterházy Attila MSZP-elnök egyik tévényilatkozata, miszerint ehhez a pénzhez Simon Gábor politikai tevékenységének semmi köze, ez Simon Gábor korábbi „forrásfelhalmozása”.

Az elnök hangsúlyozta: a baloldal azzal érvel, hogy Zuschlag Jánosnak nem szabad hinni, mert bűncselekményt követett el. „Ilyen alapon, tessék már mondani, Simon Gábornak miért lehet?" – tette fel a kérdést.

Kifogásolta azt is, hogy az MSZP-s politikusok azért nem vettek részt a bizottság munkájában, mert azt komolytalan, politikai hercehurcának tekintik. Eközben összefeszül a baloldali összefogás igyekezetében, hogy teljesen alaptalan bejelentéseket tegyen sorozatban többek között Orbán Viktor miniszterelnök ellen. „A politikai cirkuszt ők folytatják, valamennyi általuk kezdeményezett eljárás a vélt visszaütés lehetőségét tartalmazza" – szögezte le.

Rubovszky valószínűnek nevezte, hogy a Simon-ügy miatt ezt az Országgyűlést már nem hívják össze, de bízik benne, hogy a következő Országgyűlés felhatalmazása alapján folytatják majd a munkát. Legalábbis a mentelmi bizottság elfogadott egy olyan határozatot, ami erre kéri fel az újonnan megalakuló majdani testületet. „Tehát nem befejeztük az ügyet, hanem – a választásra való tekintettel – abbahagytuk. Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy a nyitva maradt kérdések tisztázódjanak" – fogalmazta meg Rubovszky.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!