Minden szavazatra szükség van

Orbán Viktor szerint minden egyes szavazatra szükség van a vasárnapi országgyűlési választáson. A Fidesz-KDNP szegedi nagygyűlésén a miniszterelnök arról beszélt: az esély nem azonos a győzelemmel, ugyanakkor szeretnék azt beváltani. Kifejtette: Magyarország nagy lehetőség kapujában áll, s ha a mostani kormány marad hatalmon, el tudják érni azt, hogy mindenkinek munkalehetőséget adjanak, meg tudják védeni és folytatni tudják a rezsicsökkentést és a családok támogatását.

Vasárnap úgy kell szavazni, hogy Magyarországnak ismét erős vezetése legyen, mert a gyengék veszekednek, az erősek viszont összefognak és elvégzik a dolgukat – hangoztatta a miniszterelnök a Dóm téren összegyűlt tömeg előtt.

A pártelnök-miniszterelnök nehéznek nevezte a szegediek támogatásának megszerzését, s még nehezebbnek a bizalom megtartását. Mint mondta, azért van jelen, hogy elmondja: folytatni szeretné a megkezdett munkát, s a támogatásukat kéri ehhez. Komoly dolog ez és nagy kérés – folytatta –, de nem „hozomra” kéri ezt, hanem a mögötte álló négy esztendő alapján.

Ha jól mennek a dolgok, szemérmesen hallgatunk

Orbán Viktor szavai szerint a magyar ember már csak úgy van megteremtve, hogy ha baj van, arról beszél, de ha a dolgok jól mennek, akkor szemérmesen hallgat. Jelezte: ő is azok közé tartozik, akik azt mondják, „szeretném én látni azt a kormányt, amelyikkel elégedett vagyok”, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felhozni mellettük eredményeket, döntéseket.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a kormány az elmúlt négy évben 300 ezer új munkahelyet hozott létre, míg az azt megelőző ciklusban a szocialisták 200 ezret „eltüntettek”. Harmadjára csökken a rezsi, miközben a szocialista kormányok alatt 15-ször emelték a megélhetés költségeit. Emellett ismét bevezették a gyermekek után járó adókedvezményt, bevezették a gyed extrát – sorolta Orbán Viktor, megjegyezve: míg az előző kormány elvett egyhavi nyugdíjat, a mostani megőrizte azok értékét és még kis emelésre is képes volt.


 

A baloldal mindenről beszél, csak a hazáról nem

A baloldali ellenzékről a miniszterelnök azt mondta: gyalázkodnak úton-útfélen, személyeket sem kímélve. „Az a benyomásom alakult ki, hogy nincsenek megelégedve velem, igaz ez nem is volt beleírva a munkaszerződésembe”. Agresszívak, fenyegetnek, átkozódnak, gyűléseik pedig jobban emlékeztetnek „egy régi Szabad Nép-félórára, mint egy modern demokratikus politikai gyűlésre” – vélekedett a baloldalról, hozzáfűzve: „gyűlöletszeánszaikon” mindenről beszélnek, csak a hazáról nem.

Kitért arra is: a „másik oldalról” is támadják, s bár mindig támogatták a fiatalokat, a kormányzás komoly dolog, „nem babra megy”, „higgadtság, csigavér” kell hozzá, s ezt nem látja „odaát”. Felelőtlen gondolatnak nevezte az Európai Unióból való kilépést, megjegyezve: ha van Magyarországon olyan politikus, aki tud saját bőrén szerzett tapasztalatai alapján beszélni arról, hogy „milyen zenére járják a táncot Brüsszelben”, akkor az ő. A kormányfő úgy fogalmazott: nem tartozik kedvenc foglalatosságai közé, amikor „mindenféle gyanús EP-képviselők kidagadt erekkel üvöltöznek”, de az unió nem „szerelmi kérdés”; Magyarországnak elemi érdeke, hogy ott legyen annál az asztalnál, ahol az összes európai nép sorsáról döntés születik.

A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is

Szólt arról is, hogy érdemes tanulni 2002 tapasztalataiból, amikor „szombaton még mi nyertünk, hétfőn már megint, de vasárnap este volt a választás”. Hangsúlyozta: az ellenfél nem adta fel. Szavai szerint halkan mondja, hogy ne tűnjön agresszívnak, de „a kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is”. A győzelem aránya sem mindegy – mutatott rá, hangsúlyozva: a tartósan jelen lévő ellenfelekkel, a pénzvilággal, a multikkal, a „birodalmi törekvéseket is dédelgető brüsszeli bürokratákkal” szemben csak nagy erőkkel lehet fellépni, politikai erőt pedig támogatottságból, szavazatokból lehet előállítani.

A kormányfő beszédében arra is rámutatott: az esély nem azonos a győzelemmel, azt nekik kell beváltani. Kifejtette, hogy Magyarország nagy lehetőségek kapujában áll, s ha újabb négy évig a mostani kormány marad hatalmon, akkor el tudják érni azt a gazdasági állapotot, hogy mindenkinek munkalehetőséget adjanak, meg tudják védeni és folytatni tudják a rezsicsökkentést és a családok támogatását.

Vasárnap úgy kell szavazni, hogy Magyarországnak ismét erős vezetése legyen, mert a gyenge vezetők veszekednek és aztán nem cselekszenek, az erősek viszont összefognak és elvégzik a dolgukat – emelte ki a miniszterelnök a Dóm téren összegyűlt tömeg előtt. Beszédét a „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” fordulattal zárta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!