Miskolcon lejárt a szocialisták ígérgetésének ideje

Távozásra szólította fel Káli Sándor miskolci polgármestert a Fidesz-KDNP, mivel úgy vélik, a szocialista vezetés miatt került méltatlan helyzetbe az egykor turisták tízezreit vonzó Miskolctapolca. Az ország harmadik legnagyobb városának bajai egybeesnek az ország problémáival, ami nyilván nem véletlen, hiszen mindkettőt a szocialista párt irányítja – jelentette ki Nagy Kálmán, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője Miskolc kereszténydemokrata önkormányzati képviselőjével, Garamvölgyi Attilával közösen tartott mai sajtótájékoztatóján.

Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy a Gyurcsány-kormány nem valós, hanem látszatproblémákat old meg, így a valódi gondok orvoslása rendre elmarad – hangsúlyoztaNagy Kálmán.

A szocialista vezetésű Miskolc elképesztő mértékben eladósodott, az egészségügyért felelős volt alpolgármester – akit a közelmúltban szociális miniszterré nevezett ki a kormányfő ki – regnálása alatt a városi kórház több mint egymilliárd forintos adósságot halmozott fel – sorolta a városvezetés bűnlajstromát Nagy Kálmán. Hozzáfűzte: a napokban robbant ki a botrány, hogy a kórházat a városvezetés nonprofit kft-vé akarja átalakítani, s az MSZP munkahelymegtartó ígéreteivel ellentétben – a világgazdasági válság közepén – 150 kórházi dolgozó elbocsátását tervezi.

A Miskolciakkal szemben a városvezetés legsúlyosabb bűne a város valamikori ékkövének, Miskolctapolcának elvesztése – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. Mint mondta, a Tapolcaiaknak már akkor elegük lett a packázásból, amikor városi strandjukat bezárták, majd fizető parkolót nyitottak a 3-4000 főt befogadó strand helyén, amikor Miskolctapolca idegenforgalmi központ helyett a rossz utak, az elavult vízvezetékek városrésze lett. Az egyetlen vívmány a barlangfürdő létrehozása, amiben a helyi lakosságnak nincs sok öröme, ugyanis a belépők árai megfizethetetlenek az ott élők számára.

Garamvölgyi Attila, Miskolc kereszténydemokrata önkormányzati képviselője Miskolctapolca elszakadásáról döntő december 7-ei népszavazásról szólva elmondta, a szavazást követően megjelenő tudósítások kevés figyelmet szenteltek arra, milyen okok késztették az embereket a leválásra. A képviselő szerint nemcsak Tapolcán, hanem a város más pontjain érzékelhetően nőtt a lakosság elégedetlensége. Az emberek elégedetlenek a romló közbiztonság, az eladósodás, a munkahelyek hiánya miatt.

A politikus arról is beszámolt, hogy bár a szavazás előtt a KDNP a többi párthoz hasonlóan szót emelt a város egységének megőrzéséért, ugyanakkor elismeri a szándék jogosságát, hiszen az elmúlt esztendőkben a szocialista városvezetés nem tartotta be a városrészben élők mindenapjait, jövőjét meghatározó ígéreteit. Tervekkel, elképzelésekkel, soha meg nem valósuló hangulatos projektekkel hitegették hosszú időn keresztül nemcsak Tapolca, de egész Miskolc lakosságát. Az ígéretek valóra váltásának elmaradása különösen érzékenyen érintette a páratlan adottságokkal rendelkező, európai szintű látványossággal bíró, magára igényes, de becsapott Tapolcaiakat.

Garamvölgyi Attila hangsúlyozta: a szavazás végeredménye egyértelműen láttatta, hogy a városvezetés elveszítette a Tapolcán élők bizalmát, s egyben azt az üzenetet is magában hordozta, hogy sürgős változásra van szükség.

A kereszténydemokrata politikus szerint a városvezetés nem érti a népszavazásban testet öltő elégedetlenség valós súlyát és üzenetét, nem érti, hogy nem néhány száz másként gondolkodó véleményéről van szó, hanem egész Miskolc sorsáról.

Az a kérdés, képes-e a városvezetés az erőből politizálás feladására, képes-e megoldásokat találni a legégetőbb problémákra, képes-e a felelősség vállalására, s talán a legfontosabb, hogy képes-e jóvátenni az elkövetett hibákat – jelentette ki az önkormányzati képviselő. Sajnálattal jegyezte meg, hogy a dolgok nem ebbe az irányba mutatnak, a december 18-ai közgyűlésen szocialista többség lesöpörte a Fidesz és KDNP frakciójának javaslatát, hogy álljon fel egy bizottság a Tapolcán kialakult helyzet rendezése érdekében, s helyette a szocialista városvezetés kijelentette, hogy a tapolcai városrész képtelen önálló községgé alakulni.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetség tagjai szerint ki kell mondani a polgármester és a mögötte állók felelősségét, az élhető város megteremtése érdekében tettekre és nem bódító ígéretekre van szükség – mondta végezetül Garamvölgyi Attila.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!