Módosító javaslat a 13. havi nyugdíj megtartásáért

A Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy a 2009-es költségvetést megalapozó törvények módosításából kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - jelentette be Iván László, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A büdzsét megalapozó törvények módosításának záróvitájára és zárószavazása hétfőn délután lesz a parlamentben, ez az utolsó lehetőség, hogy megmaradjon 13. havi nyugdíj - mondta.

Mint kifejtette, a fideszes Szijjártó Péter és a KDNP-s Soltész Miklós pénteken módosító indítványt nyújtott be, amelyben kezdeményezik, hogy a végleges törvényben ne szerepeljen a 13. havi nyugdíj elvétele. A képviselő azt mondta, a korhatár alatti nyugdíjasoktól elvett 13. havi nyugdíjjal 22 milliárd forintot akar a kormány megspórolni, a 80 ezer forintos korlátozással 27,3 milliárdot, míg a rokkantnyugdíjasokon összesen 4,5 milliárdot.

Iván László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy semmiféle költségvetési és gazdasági kényszer nem indokolja a 13. havi nyugdíj elvételét, ezért ha a kormány valóban spórolni akar, azt nem a nyugdíjasokon, hanem saját magán, az állami szférán kellene kezdenie. A fideszes képviselő szerint a korrupciót és a bürokráciát kellene visszaszorítani, a Fidesz javaslatának megfelelően 200 fősre csökkenteni a parlament létszámát, a 2002-es szintre visszaállítani a kormánytagok fizetését, valamint szűkíteni az állami cégek felügyelőbizottságainak és igazgatótanácsainak tagságát és jövedelmét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!