Nagy elismerés Surján Lászlónak

Schmitt Pál EP alelnöki megválasztása mindenképpen a magyar konzervatív oldalnak az elismerése. Megerősödött a magyar képviselet, ami rendkívüli lehetőség az értékeinknek, érdekeinknek érvényesítésére – közölte Semjén Zsolt heti interjújában. A másik nagy elismerés Surján Lászlónak az a megbízatása, hogy az unió költségvetését az unió parlamentje részéről ő fogja felügyelni a következő időszakban – tette hozzá.

Az elmúlt években a szocialista kormányok több ízben is diszkriminálták az egyházi intézménybe járó diákokat és tanárokat, ráadásul tudatos egyházellenes hecckampányt is folytattak, főleg Gyurcsány Ferenc. Mi kereszténydemokraták nem azt várjuk, hogy az egyház álljon közel hozzánk, hanem mi állunk közel az egyházhoz, azáltal, hogy a keresztény értékeket képviseljük, mind a társadalmi tanítás tekintetében, mind az egyházak szabadságának a biztosítása tekintetében – fogalmazott a pártelnök.

Semjén Zsolt botrányosnak tartja, hogy miközben az ország millió nyomorúsággal küzd, addig a kormánypártok saját belső pártügyleteikkel traktálják a közvéleményt. Ez is mutatja szerinte azt, hogy az ország érdekét szemrebbenés nélkül alárendelik a saját klientúrális érdekeinek.

Valóban mély világnézeti identitása csak a Kereszténydemokrata Néppártnak van, immár kétezer éves alapokkal. Nyilvánvaló, hogy mind a három kormánypárt, az MSZP, az SZDSZ, és az MDF is elvesztette az identitását – fogalmazott a párt vezetője.

A szociális népszavazáson kiderült, hogy az MSZP a multinacionális nagytőkének a strómanja, ez az az identitásválság, amit az MSZP azóta nem tud kiheverni - mondta.

Semjén Zsolt szerint az SZDSZ az identitását alapvetően akkor vesztette el, amikor összefeküdt Horn Gyulával és amikor Demszky kitűntette Gergényit, valamint az SZDSZ-esek kushadtak, amikor az embereket verték az utcán.

Az MDF-ről pedig úgy véli: a kompromittáló ügyekben való összefonódás bizonyos zűrös titkosszolgálati körökkel, és ez az egész botránysorozat, ami övezi, nyilvánvalóvá teszi, hogy a történelemben való szerepét már betöltötte. Azzal kapcsolatban, hogy a Hit Gyülekezete most az MDF kampányát segíti, akiknek tagjait Dávid Ibolya jó keresztényeknek nevezte, Semjén Zsolt azt mondta: már csak azt várja, hogy Dávid Ibolya mikor kéri fel kampányarcnak Terry Black-et.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!