Navracsics Tibor és Semjén Zsolt válaszlevele Lendvai Ildikónak

Tegnap Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője Nyílt levéllel fordult Navracsics Tibor a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetőjéhez, amelyben arra kérte őket, biztosítsák pártjuk képviselőinek részvételét a nemzetbiztonsági bizottság ülésein, hogy az elláthassa feladatait, és kideríthesse, működött-e „árnyék-titkosszolgálat”, s ha igen, kiknek a segítségével, valamint. hogy a Fidesz-frakció delegáljon a bizottságba más képviselőket Demeter Ervin és Kövér László helyett.

A Fidesz frakcióvezetője és a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke válaszlevelében az alábbiakat írta:

Tisztelt Frakcióvezető Asszony!
  
Egyetértünk Önnel: közérdek, hogy kiderüljön, mi is történt az elmúlt hetek titkosszolgálati botrányában, hogyan, kinek az utasítására fordulhatott elő, hogy a titkosszolgálatok minden törvényes indok nélkül lehallgattak két fideszes országgyűlési képviselőt.
 
Ez nemcsak durva törvénysértés, hanem a demokrácia és a jogállam elleni veszélyes támadás is, amiért a Fidesz feljelentést tett az ügyészségen.
   
Sajnos ez a botrányos eset nem áll előzmények nélkül: a kormányról ugyanis már akkor kiderült, hogy politikai célokra akarja használni a titkosszolgálatokat, amikor demokráciában példátlan és elfogadhatatlan módon a Nemzetbiztonsági Bizottság döntése ellenére nevezte ki a KGB-akadémiát végzett Laborc Sándort a Nemzetbiztonsági Hivatal élére. Ez a lépés alapjaiban ingatta meg a Nemzetbiztonsági Hivatal pártsemleges működéséhez fűzött reményeket.
   
Ezennel tisztelettel kérjük Frakcióvezető Asszonyt, járjon közben annak érdekében, hogy a kormány Szilvásy György és Laborc Sándor pozícióban tartásával a továbbiakban ne lehetetlenítse el a Nemzetbiztonsági Bizottság érdemi munkáját.
    

Navracsics Tibor

Fidesz Magyar Polgári Szövetség

Semjén Zsolt

Kereszténydemokrata Néppárt

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!