Nem szabad megölni embert emberben

Az abortusznál nem jól közelítenek a problémához azok, akik megkérdőjelezik az anya döntési jogát a teste fölött. A saját életéről dönthet, de a máséról, abortusz esetén a magzat életéről, már nem – mondta a Lánchíd Rádiónak Oberlander Báruch rabbi. Az abortusz a zsidó jogban is tilos, a Biblia is azt mondja: „nem szabad megölni embert emberben" – fejtette ki a rabbi annak kapcsán, hogy az egy közülünk európai polgári kezdeményezéshez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség is csatlakozott.

Oberlander Báruch rabbi kifejtette: az abortusszal az egyik legnagyobb probléma, hogy a magzatnak nincs lehetősége a tiltakozásra, nincs, aki képviselje. Az embernek pedig nincs joga dönteni egy másik élet felett.

A rabbi szerint az abortusz ellen a leghatékonyabb fellépés, hogy az ember megértse az élet szentségét, fontosságát. Emellett éreznie kell az embernek az összetartást, hogy most is és 5-10 év múlva is számíthat a közösségre.

Oberlander Báruch végezetül kifejtette: a nőkben természetes vágy van a gyerekszülésre, de ezt el lehet nyomni. Azt kell véleménye szerint elérni, hogy a nő büszkén mondhassa: anya vagyok.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!