Nem visszavonulni kell, hanem előremenni

A Fidesz elnöke szerint felesleges megpróbáltatásokat okoz majd a 2009-es költségvetés az embereknek. Orbán Viktor erről szerdán nyilatkozott Miskolcon. „Látják mindenütt, hogy a pénzügyi válság begyűrűzik a gazdaságba, és csődöket, munkanélküliséget okoz. Éppen ezért mindenütt, ahol lehet, pénzt pumpálnak a gazdaságba, adót csökkentenek, fejlesztési programot hirdetnek. Ez az európai út, ezen kellene nekünk is járnunk” – fogalmazott a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor Miskolcon egyenként adott nyilatkozatot több, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtóterméknek. Az Észak-Magyarország csütörtöki számában megjelenő nyilatkozatban – amelyet a lap előzetesen az MTI rendelkezésére bocsátott –, a Fidesz elnöke kijelentette: a jövő évi költségvetés alkalmatlan az ország gondjainak kezelésére, és komoly megpróbáltatást okoz majd az embereknek. Az országban 250 ezer munkahely van veszélyben, és ezek megvédésére az egyik legfontosabb döntés a radikális kamatcsökkentés – ismételte meg álláspontját Orbán Viktor. A pártelnök úgy vélekedett, hogy ha a mostani 11,5 százalékos alapkamat hat százalékra csökkenne, akkor a vállalkozók 11-12 százalékos kamattal juthatnának hitelhez, amit – ha nem is könnyen –, ki tudnának termelni.
 
Emellett adócsökkentés, a bürokrácia radikális visszaszorítása, a korrupció rendszerének megtörése kell, vagyis több, egymásra épülő intézkedésre van szükség. Ezek gyorsan meghozhatók és nem kerülnek pénzbe – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: felszólították a kormányzatot, illetve a nemzeti bankot, hogy hozzanak intézkedéseket az alapkamat csökkentésére. Arra a kérdésre, hogy egyes gazdasági szakemberek szerint ebben az időszakban nem lehet kamatot csökkenteni, a pártelnök azt válaszolta, hogy Európa legtöbb országában meghozzák ezeket az intézkedéseket.
 
Csökkentik a kamatokat, nemcsak a szomszédban, Szlovákiában, hanem az olyan óvatos pénzügypolitikájú országban is, mint Anglia. „Látják mindenütt, hogy a pénzügyi válság begyűrűzik a gazdaságba, és csődöket, munkanélküliséget okoz. Éppen ezért mindenütt, ahol lehet, pénzt pumpálnak a gazdaságba, adót csökkentenek, fejlesztési programot hirdetnek. Ez az európai út, ezen kellene nekünk is járnunk” – mondta Orbán Viktor.
 
A Fidesz elnöke szerint a kormány félrekezeli a válságot, legalább 200 milliárd forintot meg lehetne spórolni a korrupció visszaszorításával, és kétszázalékos gazdasági növekedést lehetne elérni. Orbán Viktor azt javasolta az önkormányzatoknak – különösen a Fidesz-vezetésűeknek –, hogy ne habozzanak, bátran valósítsák meg a tervezett összes beruházást. „Tehát nem visszavonulni kell, hanem előremenni. Van olyan önkormányzat – például Kaposvár –, amelyik a 2010-11-es beruházásokat is előrehozza annak érdekében, hogy a helyi vállalkozók munkát tudjanak adni minél több helyben élőnek” – mondta Orbán Viktor.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!