Nemzetközi felmérés a fiatalok hitéről

A fiatalok többsége pozitívan vélekedik a vallásról és a hitről – mutatják a 6 kontinens 17 országában, több mint 7000 fiatal megkérdezésével készült kétéves vizsgálat eredményei. Don Ratcliff, a Wheaton College professzora, a felmérést végző intézet tanácsadója örvendetesnek nevezte, hogy annak ellenére, hogy a tizenévesek egyre kevésbé járnak templomba, nagy többségük mégis megfogalmazza, hogy hisz Istenben, az élet lelki dimenziójában és a halál utáni életben

A John Templeton Alapítvány átfogó felmérése szerint a 12 és 25 év közötti fiatalok 57 százalékaa lelki beállítottságúnak vallja magát. Ennek foka országonként változó: a legmagasabb az Egyesült Államokban, legalacsonyabb Ausztráliában, ahol csupán 23 százaléka nevezi magát „nagyon lelki" beállítottságúnak.

A „lelki beállítottság" fogalma a fiatalok 36 százaléka számára azt jelenti, hogy hisz Istenben. 32 százaléka úgy határozza meg, hogy hiszi, hogy az életnek van értelme. 26 százaléka pedig az önmagunkhoz való hűséggel azonosítja. Ez az arány azonban országonként és kultúránként változik.

Lelki kérdésekben a legtöbb fiatal (44 százalék) a családjához fordul; 15 százalék barátoktól, 14 százalék egyházi intézménytől kap segítséget. Majdnem minden ötödik fiatal jelezte, hogy nincs, akitől lelkiek terén tanácsot kérhetne.

Don Ratcliff, a Wheaton College professzora, a felmérést végző intézet tanácsadója örvendetesnek nevezte, hogy annak ellenére, hogy a tizenévesek egyre kevésbé járnak templomba, nagy többségük mégis megfogalmazza, hogy hisz Istenben, az élet lelki dimenziójában és a halál utáni életben. A professzor reméli, hogy a most lezárult felmérést újabb kutatás követi majd, amely segít feltárni a templomok csökkenő látogatottságának esetleg gyermek- vagy serdülőkorban gyökerező okait.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!