Nemzetközi összefogás a szabad vasárnapért

2010. március 21-23. között került megrendezésre Pozsonyban kilenc Közép-Kelet Európai ország – Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Horvátország, Szlovénia, Lengyelország, Németország, Ausztria- kereskedelmi szakszervezetei részvételével a Bécsi Párbeszéd találkozó. Magyarországról a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét Buday Pálné alelnök képviselte.

A bizottsági ülés központi témája, az Európai Unióban a vasárnapi munkavégzés megszüntetése. Az ország képviselői egyetértettek abban, hogy a vasárnapi munkát korlátozni kell és kezdeményezik, hogy az Európai Bizottság tűzze napirendre a vasárnapi zárva tartás kérdését az Európai Unió minden országában.

Ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze az említett kérdéskört az országok részéről 1 millió aláírás szükséges.

A résztvevő országok képviselői támogatják ezt a kezdeményezést és aktívan részt vesznek az aláírásgyűjtésben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!