Nincs drámai helyzet

Nincs pánikhangulat és nincs drámai helyzet a Fideszben és a KDNP-ben amiatt, mert a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt egy évben csaknem 600 ezer szimpatizáns pártolt el tőlük. A megkérdezettek kormánypárti politikusok szerint a gazdasági növekedés beindulásával a folyamat megfordulhat. A Népszabadságnak nyilatkozva Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: a kormánypártok támogatottsága még mindig a várakozások fölött van, különösen azok után, hogy a választások óta eltelt egy év alatt nagy rendszereket mozgattak meg.

Vannak, akik egyfajta csodára számítottak, de az egyéni élethelyzetek másképp alakultak. A politikus elismerte: lehetnek olyanok, akik azért távolodhattak el a kormánypártoktól, mert az egykulcsos, 16 százalékos szja miatt rosszul jártak.
    
A megkérdezett fideszes politikusok szerint a népszerűségvesztésben szerepet játszhat a Nemzeti Eszközkezelő Alap késlekedő felállítása, valamint a médiatörvény és az új alaptörvény körüli kritikák. Ugyanakkor úgy vélték: ha a költségvetés helyzete stabilizálódik, elindul a gazdasági növekedés, akkor a kormánypártok népszerűsége ismét felívelhet. Megjegyezték azt is: a Fidesz-KDNP kormányzásnak nincs alternatívája, hiszen az ellenzéki pártok népszerűsége egy év alatt nem változott. Általános vélemény volt azonban, hogy a mindenható pökhendi stílust el kell felejteni.

+

Továbbra is jelentős a Fidesz támogatottsága, mivel a biztos szavazók között 54, míg az MSZP csupán 20 százalékra számíthat – derül ki a Szonda Ipsos legfrissebb felméréséből. A Fideszt a teljes népesség 26 százaléka támogatja, az MSZP mögött 12 százalék áll, a Jobbik mögé 8, az LMP-hez 4 százaléknyi választó sorakozik fel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!