Nyílt levél a bukott miniszterelnöknek, avagy mit képzel magáról Gyurcsány?

Saját, alávaló politikai érdekei miatt rábírta pártját arra, hogy maradjon távol az alkotmányozás folyamatától – noha több párttársa, választóik jogos elvárásának megfelelően részt kívánt venni ebben a közös, mindannyiunk számára fontos munkában. Elszámolnia Önnek kell ezért a történelmi bűnéért – fogalmaz a Gyurcsány Ferenc bukott kormányfőnek írt nyílt levelében a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk. Következetes abban, hogy minden köztársasági elnököt – függetlenül attól, hogy az hivatalában van, vagy már leköszönt onnan – nyílt levelekben szólít meg, oktat ki” – írja nyílt levelében a bukott kormányfőnek a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, így folytatva: „Ön kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tetteivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be.”

A levél idézi Gyurcsány korábbi szavait, melyek szerint „Magyarország olyan ország, amely megérdemli a biztatást a vezetőitől”, ehhez pedig hozzáteszik: „hisszük, hogy Magyarországnak most ilyen vezetői vannak”.

A Fidesz honlapján megjelent levél emlékezteti a volt miniszterelnököt, hogy „a köztársasági elnök egyik legfontosabb erényének az együttérzés képességét tekinti. Mi hisszük, hogy ez – lehetőségeihez mérten – minden magyar állampolgár, köztük az Ön feladata is, amelynek teljesítésére Ön azonban alkalmatlan volt. A gyengék, kisebbségben lévők, alávetettek oltalmazása akkor is feladata lett volna, amikor Ön azok »munkáját« dicsérte, akik erőfölényükkel aljas módon visszaélve, brutálisan megalázták a gyengéket”.

A frakció által jegyzett levél megfogalmazása szerint Gyurcsány tette gyengévé és elesetté ezt az országot és ezt a nemzetet, amelynek megújítása, önbizalmának visszaadása, talpra állítása most ennek a kormánynak a feladata, „mi erre szerződtünk, erre esküdtünk” – fogalmaznak.

„Ön az alkotmányra tett esküjét hivatali ideje alatt számtalanszor megszegte. Az az alkotmány, amelyet ilyen kicsinyes cselekkel büntetlenül ki lehet játszani, megújításra szorul. Az Ön rombolása után a mi feladatunk és kötelességünk az építkezés” – jelenti ki a Gyurcsány Ferenchez írt nyílt levél sorai, folytatva, „ön a saját, alávaló politikai érdekei miatt rábírta pártját arra, hogy maradjon távol az alkotmányozás folyamatától – noha több párttársa, választóik jogos elvárásának megfelelően részt kívánt venni ebben a közös, mindannyiunk számára fontos munkában. Elszámolnia Önnek kell ezért – a sorban már sokadik – történelmi bűnéért”.

A Fidesz frakciója emlékeztet, „mi közös munkára hívtuk a parlamenti ellenzék minden tagját, vártuk Önöket, vártuk Önt is. Ön nemet mondott, és erre uszította párttársait is. Ezzel elárulta a szocialista párt szimpatizánsait. Elárulta, majd most elvtelenül használja őket, amikor tüntetni hívja az embereket az alaptörvény ellen”. A levél írói úgy látják, hogy Gyurcsány csak eszközként tekint a szocialista párt elkötelezettjeire, „akiknek a hátán vissza akar mászni a hatalomra. Sajnáljuk – bár hosszú évek óta tudjuk –, hogy Ön nem oda való ember. Magyarország érdekében ezt végre vegye tudomásul!” – zárulnak a Fidesz-frakció Gyurcsányhoz írt nyílt levelének sorai.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!