Nyílt levél szocialista és liberális fiatal politikusoknak

Az általatok is képviselni hivatott magyar fiatalság jövője érdekében Nektek is meg kell tennetek minden Tőletek telhetőt annak érdekében, hogy Magyarországon egy tiszta, átlátható politikai helyzet alakuljon ki - olvasható az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyílt levelében.

Varga László elnök úr részére

SZDSZ Új Generáció
Léderer András elnök úr részére

Kedves Fiatal Politikus Társaim!

A mai magyar közéletben ritkán fordul elő, hogy a szemben álló politikai oldalak szervezeteinek van mondanivalójuk egymás számára. Azért fordulunk most mégis Hozzátok, mert - politikai ifjúsági szervezetként - a magyar fiatalok jövője számotokra is fontos kell, hogy legyen.

A rendszerváltoztatáskor az akkori fiatalok derűlátóak lehettek a jövőt illetően, és két évtizedre előre tekintve megalapozottan hihették, hogy egy olyan ország alapjait rakják le, amely rövid időn belül a térség gazdasági, kulturális vezető ereje lehet. Az elmúlt néhány évben azonban minden ilyen irányú ábránd szertefoszlott. A fiatalok egyre kevésbé látják magukat öt, tíz vagy húsz év múlva. Bizonytalan, hogy lesz-e munkánk, lakhelyünk. Egyre többen válnak kábítószerek, káros szenvedélyek rabjaivá, lelki betegségek elszenvedőivé. Mind többen látják úgy, hogy csak külföldön tudnak boldogulni. Egyre nagyobb teret nyer az országban az agresszió, egyre gyakoribbak a szélsőséges megnyilvánulások.

A sorsunk jobbra fordításához most haladéktalan változtatásokra van szükség. Nem engedhetjük, hogy jövőnk rövid távú, kicsinyes politikai trükközések és kapkodó, átgondolatlan intézkedések áldozatává váljon. Minden nap, minden perc számít már, mert a helyzet egyre kilátástalanabb. Az általatok is képviselni hivatott magyar fiatalság jövője érdekében Nektek is meg kell tennetek minden Tőletek telhetőt annak érdekében, hogy Magyarországon egy tiszta, átlátható politikai helyzet alakuljon ki. Fiatal politikusként mindenképpen fel kell ismernetek, hogy az előbb-utóbb szükségszerűen bekövetkező bukás a Ti jövőbeli esélyeiteket is komolyan veszélyezteti.

Szeretnénk fölhívni a figyelmeteket, hogy talán most van utoljára esélyetek - politikai anyapártotokra a tőletek lehetséges mértékig nyomást gyakorolva - azt megmutatni, hogy képesek vagytok felelősségteljesen, hosszú távon is gondolkodni. Be kell látnotok, hogy a jelenlegi helyzetben csakis a minél hamarabb megtartott előre hozott országgyűlési választások jelenthetik a megoldást. A kormánypárt forgatókönyve szerinti válságkezelő kormány akár egy teljes évig is tartó, társadalmi támogatottság nélküli várható vergődése alatt az ország még gyorsabban, még mélyebbre süllyedhet.

A magyar fiatalok jövője érdekében kérjük, álljatok ki tehát az előre hozott választások megtartása mellett, és a rendelkezésetekre álló minden eszközzel igyekezzetek erre ösztönözni politikai anyaszervezeteiteknek a parlamenti padsorokban ülő képviselőit is!

2009. március 25.

Rétvári Bence elnök
Gaal Gergely alelnök
Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!