Nyitva vagy zárva? Vasárnapi kérdések - a KDNP válasza

A kereszténydemokraták szándékai egyértelműek: a kereskedelemben dolgozók munkakörülményeit szeretnénk emberibbé tenni! Azért, hogy az a sokezer kiszolgáltatott – főleg női – munkavállaló, aki a mostani szabályozás szerint akár rendszeresen munkára rendelhető vasárnaponként, törvényi védelmet kaphasson...

Vasárnaponként legyenek együtt a családok - ez volt az eredeti szándéka a vasárnapi munkavégzés szabályozásával kapcsolatos törvénynek. Az áruházak vasárnaponként bezártak, a pénztárosok, árufeltöltők végre örülhettek a pihenőnapnak. Sokak nem voltak elégedettek a szabályozással. A törvényt visszavonták.

Most ismét sok helyről kongatják a vészharangot.

A médiában sok pontatlan információ látott napvilágot a témával kapcsolatban:

Újra bezárhatnak a boltok vasárnap!, Nem tettek le a szabad vasárnapról, sőt; Mégis jön a vasárnapi korlátozott munkavégzés?; Vasárnapival jöhet a szombati boltzár is; Visszaállítanák a vasárnapi boltzárat; Így vagy, úgy, de mégiscsak zárjanak be?

Csak néhány újságcím az elmúlt napokból, amelyek tudatosan vagy egyszerűen csak figyelmetlenségből félremagyarázzák, félreinformálják olvasóikat. Vannak, akik képtelenek megérteni, hogy mi is a KDNP véleménye, álláspontja a témában.

Pedig a kereszténydemokraták szándékai egyértelműek: a kereskedelemben dolgozók munkakörülményeit szeretnénk emberibbé tenni! Azért, hogy az a sokezer kiszolgáltatott – főleg női – munkavállaló, aki a mostani szabályozás szerint akár rendszeresen munkára rendelhető vasárnaponként, törvényi védelmet kaphasson, lépnie kell a kormányzó pártszövetségnek! Azt javasoljuk, hogy havonta legalább két szabad vasárnapot legyen köteles a munkaadó biztosítani alkalmazottjának és a többi vasárnapon is legfeljebb 8 órás időtartamban lehessen valakit munkára kötelezni. Ezen – szakszervezetekkel egyeztetett – elképzeléseinket a másik kormánypárt azzal tervezi kiegészíteni, hogy a szabad vasárnapok melletti szombatokat is hagyják meg pihenőnapnak. Célunk csupán annyi, hogy a kereskedelmi dolgozók olyan törvényi garanciákat kapjanak, amelyek legalább minden második hétvégén biztosítják nekik a lehetőséget, hogy a családjukkal együtt lehessenek, és ne kelljen dolgozniuk. Erre a társadalmi szolidaritás fontossága miatt lenne szükség! Ezeket az igényeket 100 évvel ezelőtt hangos felvonulásokon követelték a munkavállalók, akiknek az ő érdekeiket kellene képviselni, a szakszervezetek, most némán hallgatnak.

Aki logikusan végiggondolja a leírtakat, láthatja, hogy szó sincs a vasárnapi nyitva tartás szigorításáról. Csupán kisstílű politikai haszonszerzés miatt áll érdekében egyes politikai erőknek javaslatunk félreértelmezése, a választópolgárok megtévesztése. Javasoljuk ezen baloldali-liberális huhogóknak, hogy lapozzák fel az értelmező kéziszótár erre vonatkozó szócikkét a „szolidaritás” szónál!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!