Országos gyűjtés a katolikus iskolák javára

Február utolsó vasárnapján – idén 22-én – Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára gyűjtenek. Az országos adakozás komoly segítséget jelent az anyagilag nehéz helyzetben lévő 182 oktatási-nevelési intézmény 332 tagintézményének, amelyek feladata a műveltség megalapozása mellett a személyiség kibontakoztatása és a keresztény értékrend megismertetése.

A magyar közoktatáson belül a katolikus intézmények aránya csaknem 4 százalék. Ebben a tanévben 73 óvodát, 106 általános iskolát, 57 gimnáziumot, 14 szakiskolát, 17 szakközépiskolát, 51 diákotthont és 14 alapfokú művészetoktatási iskolát tart fönn a 14 egyházmegye, 25 szerzetesrend és három felsőoktatási intézmény.

A katolikus oktatási rendszer több intézménye nyújt speciális képzést: mintegy 60 iskolában foglalkoznak 1474 sajátos nevelési igényű tanulóval, integrált nevelés és oktatás pedig 88 helyen folyik. A katolikus intézményekben az országos átlagnál 30 százalékkal magasabb (48%) a nagycsaládból származó vagy szociálisan rászoruló gyermek.

A katolikus oktatásban részesülők együttes létszáma 66 502 fő, a pedagógusok száma 5871, köztük 220 szerzetes-, illetve paptanár dolgozik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!