Rendkívül veszélyes költségvetés

Óriási kockázatokat rejt magában a holnap elfogadásra kerülő költségvetés - mondta Orbán Viktor, miután megbeszélést folytatott az Európai Szenior Unió vezetőivel a Parlamentben. Nincs mindig csak felfelé, nincs mindig csak lefelé, a lényeg, hogy a világméretű pénzügyi válságból minél gyorsabban kilábaljunk – mondta az 520 ezer aktív taggal bíró Európai Szenior Unió elnöke Orbán Viktorral történt megbeszélését követően.

Bernard Worms véleménye szerint a jelen legfőbb üzenete, hogy erkölcs és etika nélkül nem lehet a gazdaságot üzemeltetni. Úgy véli, minél több felelősséget, anyagi javat kell átadni a „kisember” kezébe. Németország ezért az adócsökkentés útját választotta, annak érdekében, hogy az embereknek minél több anyagi lehetősége legyen a negatív tendenciák elleni fellépéshez. Ezáltal segít a politika kilábalni a polgároknak a mélypontból.

A Fidesz elnöke elmondta, a találkozó jelentőségét az adja, hogy Európai Uniós tagságunk nemcsak egy forma, és a Fidesz Európai Néppárton belül elfoglalt helye sem csak formalitás. Mivel Bernard Worms a Kohl-féle kabinetben szociális és munkaügyi kérdésekkel foglalkozott, jelentős tapasztalatai vannak arról, hogyan lehet az idősek modern korban jelentkező problémáit kezelni. „A németek tapasztalatai mindig különösen fontosak és értékesek, mert a volt kelet-német területen élő emberek sorsa nagyon hasonló Magyarországéhoz” – tette hozzá Orbán Viktor.

A tárgyaláson a felek foglalkoztak a mostani magyarországi helyzettel is. A Fidesz vezetője ismét aláhúzta, hogy a magyar kormányzat válságkezelése szembemegy az európaival. Hozzátette: a hazai politikai és hatalmi elitnek meg kell értenie: egy csónakban kell ülnie saját népével. A válság időszakában nem az államok vannak bajban, hanem az emberek, nem az állam megmentéséről kell gondolkodni, hanem az emberek megsegítésében.

A 2009. évi költségvetés a rossz válságkezelési módszer költségvetése – hangsúlyozta a Fidesz elnöke. Magában rejti a szociális katasztrófa kockázatát, leginkább azért, mert nem az Európában sikeresnek látszó válságkezelést alkalmazza. Egyaránt veszélyezteti a munkahelyeket, a nyugdíjakat és az emberek biztos megélhetését.

Orbán Viktor a jegybank kamatcsökkentésével kapcsolatban megjegyezte: ez egy jó irányba tett apró lépés. Kiemelte: továbbra is szorgalmazzák, sürgetik a további lépéseket a hat százalékos, a Fidesz szerint optimális mértékű kamatcsökkentés érdekében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!