Seszták Miklós: gyors ütemben fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

Az 1956-os forradalom jelentőségét méltatta és a miniszterelnöki látogatás óta gyors ütemben fejlődő magyar-indonéz kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egy szerdán Jakartában rendezett ünnepségen. A miniszter örömét fejezte ki, hogy a magyar és európai történelem kiemelkedő eseményének hatvanadik évfordulójáról világszerte, így az indonéz fővárosban is megemlékeznek.


Seszták Miklós, kereszténydemokrata nemzeti fejlesztési miniszter

Seszták Miklós felidézte, hogy februárban Orbán Viktor kormányfő kíséretében járt Jakartában, s azóta nagy ütemben fejlődnek a gazdasági, a kulturális, oktatási kapcsolatok.

Basoeki Hadmoeljono közműügyi és lakásépítési miniszter tolmácsolta az indonéz kormány üdvözletet, s az elmúlt hónapok sikeres projektjei közül külön kiemelte az országának hallatlanul fontos vízügyi együttműködést.

Az indonéz közélet több száz képviselője fogadta el a nagykövetség meghívását az ünnepségre, amelyen jelen volt az indonéz kormány több minisztere.

Az eseményen részt vett Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki a magyar küldöttséget vezeti a kormányközi vegyes bizottság csütörtökön tartandó ülésén.

Ugyancsak csütörtökön magyar és indonéz egyetemek vezetői tanácskoznak az évek óta egyre bővülő felsőoktatási együttműködés új lehetőségeiről.

A jakartai magyar rendezvényekhez kapcsolódóan csütörtökön az 56-os forradalom eseményeit felidéző, valamint a mai Magyarországot bemutató fotókiállítás nyílik MTI fotóriportereinek műveiből Jakartában.

A szerdai ünnepség zárásaként Havasi Balázs zongoraművész adott koncertet. A vendégek megismerkedhettek számos hungarikumnak számító élelmiszerrel, valamint kerámiákkal és magyar tervezők ruháival.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!