Sikertelen a magyar válságkezelés

A magyar kormány az egyetlen, amely ellenkezőjét teszi mindannak, amit Európában a konzervatív kormányzatok. Ezért van az, hogy hazánkban a válságkezelés sikertelen – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az MTV Este című műsorának Brüsszelben. Mint mondta pártja számára jelen pillanatban a legfontosabb, hogy megvédjék az embereket a Gyurcsány–Bajnai-korszak hatásaitól. Miután az európai parlamenti választáson 56 százalékos támogatottságot értek el, nem tehetik meg, hogy szótlanul tűrjék a víz- és a földvagyon, illetve az erdők eladását.

Az Európai Néppárt csúcstalálkozóját megelőző napon adott interjújában Orbán Viktor rámutatott, a magyar kormány az európai országokhoz képest, 180 fokkal ellenkező irányba fordulva kezeli a válságot. Ezt mutatja az is, hogy nem lépnek fel a gazdasági növekedés visszaesésének csökkentése, megállítása érdekében.

Mint mondta pártja számára jelen pillanatban a legfontosabb, hogy megvédjék az embereket a Gyurcsány–Bajnai-korszak hatásaitól. Miután az európai parlamenti választáson 56 százalékos támogatottságot értek el, nem tehetik meg, hogy szótlanul tűrjék a víz- és a földvagyon, illetve az erdők eladását. Ha ezeket az ügyleteket mégis végrehajtanák, a polgári párt – kormányra kerülése esetén – jogilag szabályos módon vissza fogja alakítani. Orbán Viktor arra a kérdésre válaszolva, hogy tájékozódott-e az IMF, illetve az Európai Unió vezetőinél arról, hogyan reagálnának az IMF-hitelek újratárgyalására vontakozó megkeresésre hozzátette, a nemzetközi pénzügyi szervezetek tudják, hogy új tárgyalópartnerük lesz, ugyanakkor a Fidesz addig nem folytat megbeszéléseket, míg nem kapta meg a felhatalmazást erre az állampolgároktól.

Orbán Viktor úgy látja, a jobboldal sikerével a jövőben néhány nagy témában megváltozik Európa „hangulata”. Ilyen a bevándorlás ügye, amely Európa-barát lesz. Hangsúlyt kap a családpolitika, valamint a rend, a bűnözéssel szembeni fellépés. Meghatározó lesz az is, hogy a baloldallal szemben, számukra fontosabb a munka, mint a pénz. Tehát előtérbe kerül a munkahelyteremtés, amely lényegesebb a – magyar kabinet által „szent tehénként” kezelt – költségvetési egyensúlynál. Hozzáfűzte, a kereszténydemokrata politikai család döntő befolyást gyakorol olyan ügyekben, mint a bevándorlás, a munkahelyteremtés vagy a demográfiai kérdések.

Az EP-választás eredményeként átrendeződő politikai színtérrel kapcsolatban megjegyezte, az embereknek nem kell megmondani, mi a jó, mert azt eldöntik ők maguk. A Fidesz nagy, széles támogatottságú, modern néppárt szeretne lenni, amely a társadalom szinte minden csoportját képes megszólítani. Aláhúzta, hogy ma Magyarország semmivel sem rosszabb ország, mint bármely más európai. Semmilyen speciális veszélyt nem jelent sem maga, sem az Unió számára. Ha így lenne, végső mentsvárként mindig ott van a kereszténydemokrata hátterű Fidesz, amelynek – miután jól szerepelt június 7-én –, az eddiginél nagyobb befolyása lesz az európai ügyekre.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta továbbá, kitart amellett a gondolat mellett, amely szerint „a demokráciának az élet minden területén jobb teljesítményt kell nyújtania, mint a diktatúrának”. Nem fogadja el, hogy a Kádár-rendszerben jobb volt a cigány társadalom integrációja, több volt a munkahely és nagyobb volt a rend. A demokráciában ugyanúgy integrálni kell a romaközösséget, szükség van munkalehetőségre, valamint a törvényes rend fenntartására – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!