Soros emberei a migránsbiznisz mindkét végén ott vannak [+videó]

Sajó András annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt – jelentette ki Hollik István. A kereszténydemokrata képviselő a kormánypártok nevében vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta: „Így épül fel a migránsbiznisz, Soroshoz köthető szervezetek a migránsok nevében beperlik a magyar államot egy olyan bíróságon, ahol szintén Soros emberei ülnek.”



A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bíróságában is ott ül Soros embere, ugyanis Sajó András, a bíróság elnökhelyettese és bírója egyúttal a Soros-egyetem alapító dékánja is. Hozzátette: a bírót egyébként még a Gyurcsány-kormány delegálta a testületbe.

Hollik István közölte: a két bangladesi migráns ügyében hozott ítéletet jegyző bírák között is megtalálható Sajó András neve. A kormánypárti képviselő szerint külön pikantériát ad az ügynek az, hogy a strasbourgi bíró egyébként annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a tiszteletbeli elnöke is, amely a bangladesi migránsok ügyét képviselte az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt.

„Így épül fel a migránsbiznisz, Soroshoz köthető szervezetek a migránsok nevében beperlik a magyar államot egy olyan bíróságon, ahol szintén Soros emberei ülnek” – fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője.



Hollik István szerint ez egy egészen elképesztő és felháborító rendszer, ami mindenről, csak nem az igazságszolgáltatásról és az emberi jogokról – pláne nem a magyar, illetve európai emberek jogairól és érdekeiről –, szól.

A kormánypárti politikus tájékoztatott arról is, hogy Sajó András fogadja be és készíti elő a magyar ügyeket a bíróságon.

Ennek kapcsán felidézte azt is, hogy Sajó András számos esetben a magyar érdekek ellen ítélt strasbourgi bíróként. Példaként felidézte a 2008-as vörös csillag viselése ügyében indított pert, illetve a Hagyó Miklósnak, Hunvald Györgynek megítélt kártérítéseket.



Egyértelmű tehát, hogy Soros és emberei egy multikulturális, migránsokkal teli, föderatív Európát akarnak, ezért támadják azokat, akik a hagyományaira és a nemzetállamokra épülő Európában akarnak élni – mutatott rá Hollik István, hangsúlyozva, hogy a magyarok erős Európában érdekeltek.

Hollik István a Soros-egyetemért rendezett vasárnapi tüntetést érintő kérdésre reagálva kifejtette: Magyarország egy demokrácia és jogállam, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. A Magyarországon működő külföldi egyetemkkel kapcsolatban átláthatóságot szeretnénk -közölte, példaként a cseh modelt említve, ahol a külföldi egyetemek működését szintén államközi szerződéshez kötik.

„Akik ma a tanszabadságot féltik, illetve a Soros-egyetem bezárása miatt aggódnak megnyugodhatnak, hiszen a tanszabadságot senki sem akarja korlátozni" – fogalamzott, hozzátéve: a kormány nyitottan és jószándékkal áll a tárgyalások elé.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!