Sorsfordításunk történelmi lehetősége most a kezünkben van

1848 közös hite akkor az ifjúságé volt, hogy aztán az egész nemzeté legyen, majd az egész magyar történelemé. Ez a hit tovább öröklődött a lelkekben, és ez az, amely 1956-ban is munkált, majd 1989-ben is. Az igazság és a szabadság közös hite. A nemzeti ügyeink sikerének hite – hangsúlyozta Firtl Mátyás Sopronban, a Széchenyi téren elhangzott ünnepi beszédében.

Sopron és környéke országgyűlési képviselője az első ránk maradt soproni hirdetményt idézte, amelyet 1848. március 16-án adott ki az Ideiglenes Állandó Választmány. Ennek harmadik pontja így hangzik: Most a hazának nagy érdeke méltán elvárja, hogy benne egyesüljön minden erő, minden tehetség!

– A kudarcok korszakának lezárása minden tisztességes és becsületes magyar ember nagy érdeke. A romokba döntött gazdaság helyett növekedést, munkahelyteremtést, a tisztességes munka becsületének helyreállítását. A közpénzek lenyúlása, a nemzeti vagyon szétlopása helyett elszámoltatást és rendteremtést. Az intézményesített hazudozás helyett hiteles és tisztességes embereket a közéletbe. Rend szülte szabadságot és szabadság szülte rendet, egészséges családot és egészséges nemzetet, biztonságos és félelem nélküli életet, biztonságot és gondoskodást a rászorulóknak, a boldogulás és érvényesülés lehetőségét tehetséges fiataljainknak – hangsúlyozta Firtl Mátyás Sopronban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

Kossuth Lajos mondta: Velünk volt az Isten és az igazság. És ez a kettő mindig is együtt létezik. Ez a kettő, így együtt eltörölhetetlen. Ez a kettő nemzeti ügyeink ismérve. Mert, amikor nem Isten és nem az igazság érvényesült, akkor mindig romlás következett, pusztulás, erkölcsi, morális válság, szegénység és rossz hangulat, és mindezeknek a mindent romboló következménye. Azonban az Isten nélküli és az igazság nélküli időkben 1848 szelleme mindig erőt adott, és erőt ad ma is.

1848 szelleme túléltette és túlélteti a hazaszeretetet, a nemzeti öntudatot, a közös nemzethez való tartozás erejét. A haza minden nagy érdekének, a nemzet minden ügyének megoldását adja.

A sorsfordító tett történelmi lehetősége most kezünkben van. 2010 tavaszán itt az idő! Nemcsak dönthetünk sorsunkról, de erkölcsi kötelességünk, lelkiismeretünk szerint, helyén levő ésszel és szívvel dönteni . Hazánk nagy érdeke, nemzeti ügyeink érdeke , elvárja, hogy most egyesítsünk minden erőt és minden tehetséget.

Ezt kívánja a magyar nemzet. Itt az idő, most vagy soha! Itt az idő, most vagy soha, Magyarország! Itt az idő, Magyarország! Itt az idő Sopron! – zárta beszédét Firtl Mátyás a soproni Széchenyi téren tartott megemlékezésen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!