Surján László az EU költségvetésével foglalkozik majd

Surján László legfontosabb rövid távú feladatának az Európai Parlamentben az Európai Unió 2010-es költségvetésének levezénylését jelölte meg az MTI-nek adott interjúban. E munkában fontos szempont, hogy nagyobb biztonságot nyújtsanak minden EU-polgárnak, közöttük a Kárpát-medence polgárainak – mondta a Fidesz-KDNP EP-listájának ötödik helyén az unió parlamentjébe jutott kereszténydemokrata politikus.

Surján László másik vállalt feladatának a Kárpát-medencei népek közötti megbékélés előmozdítását említette.
    
Hangsúlyozta: e munkához az EP egy köztes terep, ahol a politikai indulatok nem feszülnek úgy egymásnak, ezért ott jobban lehet szolgálni a megbékélés ügyét, mind a magyar-szlovák mind a magyar-román kapcsolatokban.
    
Kérdésre válaszolva közölte: kívánatosnak tartaná, ha létrejönne egy díj, „a Kárpát-medencei megbékélés díja”, amelyet azok az emberek kaphatnának, akik sokat tesznek az itt élő népek között feszülő ellentétek felszámolásáért.
    
Mint mondta: e munkát egymás kultúrájának megismerésével lehetne kezdeni, hiszen e téren számos tennivaló lenne. Úgy vélte, a kultúra népeket megbékítő erejére is fel lehetne hívni a figyelmet az általa javasolt díjjal.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!