Surján László sürgősségi kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz

Surján László, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke sürgősségi írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a testület alelnökének Magyarországot érintő, az angliai Bilderberg-konferencián elhangzott kijelentései ügyében. Az EP alelnöke többek között arra kíváncsi, egyetért-e a bizottság azzal, hogy ha Reding alelnök nem képes tisztázni magát, méltatlanná válik pozíciójára.

A kereszténydemokrata politikus honlapján közzétett dokumentum szerint Surján László megdöbbenéssel értesült Viviane Redingnek, az Európai Bizottság alelnökének Magyarország elleni „teljességgel antidemokratikus, rosszindulatú, a magyar parlamenti választásokat befolyásolni kívánó nyilatkozatáról”.

Kedden a Magyar Nemzet arról írt, hogy Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke az Angliában zárt ajtók mögött megrendezett Bilderberg-konferencián Magyarországról szólva arról biztosította az egybegyűlteket: "mindent megtesz a jövő évi országos választások eredménye legitimitásának gyengítése érdekében arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat."

Surján László arra kíváncsi, egyetért-e a bizottság azzal, hogy ha Reding alelnök nem képes tisztázni magát, méltatlanná válik pozíciójára. Felteszi a kérdést továbbá: egyetért-e a bizottság azzal, hogy a vizsgálat során az ártatlanság vélelmét mindvégig tiszteletben kell tartani, nehogy a gyors cselekvés egy ártatlan ember megvádolásához vezessen, mint az történt nem is olyan régen ugyancsak az Európai Bizottságban?

Egyetért-e a bizottság azzal, hogy amennyiben a vádak hamisnak bizonyulnak, haladéktalanul fel kell tárni az információ forrását, valamint a vád mögött rejlő érdekeket - írta.

A kereszténydemokrata alelnök az üggyel kapcsolatban a honlapján szerdán közzétett videonyilatkozatban azt mondta: akár igazak, akár nem a névtelen olasz tisztviselőnek a vádjai, nagyon nagy baj van.

„Nagyon nagy baj van, mert az Európai Unió nem ilyen demokráciafelfogás alapján alakult” – fogalmazott, hozzátéve: úgy gondolja, meg kell védeni az uniót.

Surján László szerint olyan látszat alakult ki, hogy van az uniónak egy olyan biztosa, a bizottság elnökének helyettese, aki képes arra: egy tagállam nemzeti választási eredményeit kétségbe vonja, manipulálja, illetve előzetesen erre készül.

Hozzátette: egy ilyen vétség esetén - ha bebizonyosodik - méltatlanná válik hivatala megtartására, és ennek a megfelelő következménye meg kell, hogy legyen.

Szerinte egy évvel a választások előtt ez nagyon rossz üzenet a polgárok számára.

Az, hogy mi az igazság, ki fog derülni, az idő annak a látszatnak kedvez, hogy a vádak igazak - mondta. „Az idő múlik, a látszat romlik” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Surján László hozzátette: a Magyar Nemzetben megjelent cikk előtt módja lett volna a biztos hivatalának cáfolni ezeket a vádakat, de ez nem történt meg, sőt másnap ugyanazokat a mellébeszélő, védekező mondatokat hallották.

Ha a látszat valóság, akkor annak nagyon fontos üzenete: Viviane Reding és környezete is biztos abban, hogy a következő választásokat Orbán Viktor, illetve az őt támogató Fidesz-KDNP szövetség megnyeri.

Kiemelte: ez ellen nem is tud mást tenni, mint megpróbálkozik ennek a legitimitását csökkenteni. Hamis vádakat kreálnak arról, hogy az emberek nem szívükből, személyes döntésük alapján szavaztak, hanem félelemből.

Kifejtette: nem kérnek az olyan biztosokból, akik a demokrácia védelmében, vagy arra hivatkozva képesek antidemokratikus lépésekre.

A magyar emberek 2010-es döntésének tiszteletben tartása elmaradt, és most már előre feltételezik, hogy 2014 után sem kívánják az emberek szabad, őszinte döntését elfogadni - közölte.

Kitért arra is: ez a demokrácia csődjét, végét jelenti. Surján László az unió alapítói szellemében felszólította mindazokat, akik ebben az ügyben meg tudnak szólalni, hogy tisztázzák ezt a helyzetet. Megjegyezte: nem csak az európai térről van szó, a vádak szerint magyarországi szervezetek, politikusai is részesei volnának „ennek a játéknak”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!