Szükség van a fiatalok aktív politikai szerepvállalására

A fiatalok aktívabb politikai szerepvállalására van szükség, érdekképviseletük erősítése érdekében fel kell emelniük szavukat közéleti kérdésekben is – jelentette ki Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége által szervezett Hagyomány és modernitás című konferencián.

Nemcsak Magyarországon, hanem a világ más országaiban is a politika sajnos csak akkor kezd el foglalkozni a fiatalokkal, amikor családot alapítanak, hiszen szavazási aktivitásuk ezt megelőzően jóval alacsonyabb, mint az idősebb generációké – mondta a politikus. Az államtitkár szerint azért fontos a fiatalok figyelmét a politika felé fordítani, mert ebben a korban is számos, az egész életükre kiható döntést kell meghozniuk. A honatya példaként a nyugdíjrendszer jelenleg is zajló átalakítását említette. Amennyiben a fiatalok foglalkoznak az állam ügyeivel, tudatosabban élik napjaikat, s politikai véleményformálásuk is aktívabb, a politikusok is sokkal több „fiatalos témát” emelnek fel – fogalmazott.

Kitért arra, hogy az idei költségvetésben 100 millió forintnyi forrást különített el az Országgyűlés a fiatalok közéleti tájékozottságának javítását célzó programok támogatására. Rétvári Bence szerint a politikai ifjúsági szervezeteket azonos feltételek mellett be kell engedni az egyetemek falai közé. Szükség van a politikai vita műfajára a magyar felsőoktatásban – mondta, hozzátéve: a jövő értelmiségiének nemcsak szakmai, hanem közéleti kérdésekben is tájékozottnak kell lennie, s fontos, hogy fejlődjön politikai vitakultúrája.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!