Támogatják a külhoni magyar közoktatás megerősítését

Közel ötvenmillió forinttal támogatja a külhoni magyar közoktatás megerősítését az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága. A kormany.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a köznevelésért felelős államtitkár a héten hozott döntést három, a határon túli magyar közoktatás megerősítését célzó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet által közösen meghirdetett pályázatról.

A szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvényben felsorolt országok területén, valamint Ausztriában az iskolai tanórán kívüli, az önazonosság-tudat megerősítését, a magyarság szellemi értékeinek megismertetését szolgáló magyar nyelvű közoktatási programok támogatására kiírt pályázatra 118 kérelem érkezett. A döntés értelmében 62 pályázó kapott összesen 18 millió forint értékben támogatást.

A szórványban folyó oktatás támogatására (a Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, Horvátországban és Szlovákiában szórványterületen dolgozó pedagógusok és tanulók ösztöndíjának biztosításához, az utazási, valamint a kollégiumi ellátás költségeihez történő hozzájárulásra) kiírt pályázat keretében 40 szervezet részesült összesen 21 millió forint támogatásban.

A Julianus Testvériskola Program keretében határon túli középfokú oktatási intézmények részére a 2013/14-es tanévben megvalósítandó középiskolai osztálykirándulások támogatására kiírt pályázat 10 millió forintos keretösszegéből 41 középiskola kapott támogatást a programok megvalósításához.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!