Tiltsák meg az offshore cégek reklámozását!

A reklámtörvény módosítását kezdeményezi a Kereszténydemokrata Néppárt, hogy tilos legyen az adóelkerülés és az offshore-cégek alapításának reklámozása – jelentette ki  Rétvári Bence, a párt országgyűlési képviselője a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt megtartott sajtótájékoztatóján, ahol a politikus szimbolizálva, hogy a jegybankelnök lelkesebb ciprusi, mint magyar adófizető, a magyar és az uniós lobogó mellé egy ciprusi zászlót helyezett el.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a KDNP felháborítónak tartja, hogy miközben az ország adóbevételei nem fedezik a kiadásokat, a kormány megszorításokat vezet be, addig az újságokban offshore-cégek alapítását reklámozzák.
    
A politikus elmondta, azért szervezte sajtótájékoztatóját a Magyar Nemzeti Bank épülete elé, mert Simor András jegybankelnök ügyének nyilvánosságra kerülése óta a bank Magyarországon az offshore-cégek alapításának és az adóelkerülésnek egyfajta jelképévé vált
    
Simor András jelentősen ártott az általa vezetett közintézménynek, a Magyar Nemzeti Banknak – mondta a képviselő, sajnálatosnak  nevezve, hogy az üzleti szférából érkező jegybankelnök nem ismertet fel, hogy a köz szolgálata más mentalitást kíván, s nem változtatott üzletemberi szemléletén.

Kérdésre válaszolva Rétvári Bence kifejtette: Simor Andrásnak már megválasztásakor el kellett volna számolnia azzal, hogy külföldön adózik, tudnia kellett volna, hogy morálisan ez a tény alkalmatlanná teszi őt a jegybank elnöki posztjára. A politikus szerint azt a nyolc évet ameddig külföldön adózott, nem lehet a jegybankelnök előéletéből kitörölni, Simor András cselekedeteiért felelősséggel tartozik.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke érthetetlennek nevezte, hogy bár minden politikai erő lemondatta volna a bank első emberét, ő azonban – példa nélküli módon – a helyén maradt.
    
A kereszténydemokraták ezért a jegybank előtt lobogó magyar és uniós zászló mellé egy ciprusi zászlót helyeztek el, hogy az amíg Simor András áll a Magyar Nemzeti Bank élén mindvégig felhíbja a figyelmet arra, hogy  „Simor András lelkesebb ciprusi, mint magyar adófizető” – mondta sajtótájékoztatója végén Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!