Tizenkétezerrel nőtt a munkanélküliek száma

Harmincegyezerrel kevesebben dolgoznak, mint tavaly ilyenkor. A munkanélküliek több mint fele minimum egy éve hiába keres állást. A kisebbségi kormány alkalmatlansága miatt Magyarországon egyre kevesebb embernek jut munka, a szocialista kormány most szokásos kicsinyes eszközéhez nyúl: sokmillió forintos sikerpropagandával próbálja elterelni a figyelmet a tarthatatlan szociális és gazdasági helyzetről – írja közleményében a Fidesz.

2008. június–augusztusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 914 ezer, a munkanélkülieké 317 ezer fő volt, ami 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát jelent. A vizsgált időszakban a 15–74 éves népesség 54,9 -, a 15–64 éveseknek 61,8 -, a munkavállalási korúaknak pedig 64,4 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon.

A 15–74 éves korcsoportban a munkanélküliek száma a megfigyelt időszakban 317 ezer volt, ami 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett, 0,3 százalékponttal meghaladva az egy évvel korábbi szintet. Tavaly június–augusztusban a foglalkoztatottak száma 3 millió 945 ezer, a munkanélkülieké 305 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék volt.

Az Eurostat által publikált, a regisztrációs munkanélküliségi adatok dinamikája alapján továbbvezetett harmonizált munkanélküliségi ráta az időszak középső hónapját jelentő júliusban az Európai 27 tagországában átalagosan 6,6 százalék volt, ezt a =.% százalékkal Magyarország jelentős mértékben „túlszárnyalta”.

A munkanélküliek 19,6 százaléka a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelenlévő 15–24 éves korosztályból került ki, ez 0,6 százalékponttal magasabb érték, mint a megelőző évi.
A munkanélküliek 50,3 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama egy hónappal meghaladja a másfél esztendőt.

A KSH legfrissebb adatai is bizonyítják, hogy Magyarország válsága egyre mélyül – írja közleményében a Fidesz. Mint a Fidesz képviselője is megfogalmazza, a foglalkoztatottság egy év alatt 31 ezer fővel csökkent, és 12 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma. A kisebbségi kormány alkalmatlansága miatt Magyarországon egyre kevesebb embernek jut munka. A kisebbségi kormány most szokásos kicsinyes eszközéhez nyúl: sokmillió forintos sikerpropagandával próbálja elterelni a figyelmet a tarthatatlan szociális és gazdasági helyzetről. A mind nehezebben élő emberek nem újabb és újabb kormányzati hazugságokat akarnak, hanem olyan gazdaságpolitikát, amellyel tömegesen jöhetnek létre új munkahelyek. Ehhez azonban előrehozott választás, új politika és új, cselekvőképes kormány kell.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!