Több lehetőséget a fogyatékkal élőknek!

Több lehetőséget kell kapniuk a fogyatékkal élőknek a jövőben, hogy közülük egyre többen legyenek aktív tagjai a társadalomnak - mondta Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP Népjóléti Kabinetjének kereszténydemokrata vezetője csütörtökön Pécsett. Ahogy az országnak, úgy a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos gondolkodásnak is új irányt kell vennie, mert a fogyatékosok nem eltartottjai, hanem olyan részesei a társadalomnak, akik azt szolgálni szeretnék - fogalmazott a politikus.

Soltész Miklós szerint ennek érdekében kiemelten fontos, hogy a fogyatékkal élők az eddiginél könnyebben jussanak hozzá a mindennapi életükhöz, a tanulásukhoz, fejlődésükhöz szükséges eszközökhöz, a társadalom megértőbb, befogadóbb legyen irányukban, a munkaadók pedig jobban értékeljék őket a munkaerőpiacon. Úgy véli: előnyös lenne azon középiskolai kezdeményezések további népszerűsítése, melyek arra irányulnak, hogy fiatalok megismerjék különböző szociális intézmények életét, lakóinak problémáit, hiszen így később toleránsabbak lesznek a társadalom peremén élő embertársaikkal szemben.
    
Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Egyesületének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: Magyarországon jelenleg mintegy 600 ezer fogyatékos él, s mindössze 10 százalékuk dolgozik, szemben a nyugat-európai aránnyal, amely 25 százalék. Úgy véli: a fogyatékkal élők a szociális háló útvesztőiben vergődnek, nem tudnak kitörni onnan, mert csak segélyt kapnak, és nem tevőleges segítséget. Kósa Ádám örömét fejezte ki, hogy a Fidesz a 12. helyen szerepelteti a párt európai parlamenti listáján, így jó esélye van, hogy az Európai Parlamentben is képviselhesse a fogyatékosok és nem fogyatékosok ügyét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!