Történelmi bűn az MSZP-csomag

Az európai parlamenti választásnak súlyos következményei lesznek – mondta Orbán Viktor a HírTV Péntek 8 című műsorában. A Fidesz elnöke aláhúzta, óriási jelentősége van, hogy hányan mennek el szavazni, milyen hangosan és mennyien mondják azt, hogy elég. A Fidesz elnöke úgy látja, olyan gazdasági rendszert kell kialakítani hazánkban, hogy aki dolgozik, az boldoguljon. Ha privatizálni akarják a vízvagyont, akkor népszavazást kezdeményez a Fidesz – tette hozzá Orbán.

Orbán Viktor a beszélgetés során elmondta, mindazoknak, akiknek elege van az országot eluraló szélhámosságból, azt szeretnék, ha a június hetediki szavazás következménye egy új választás lenne. Hozzátette ugyanakkor, ha nem is azonnal lesz hatása, biztos, hogy bizonyos mértékig meghatározza a következő voksolás eredményét. Ezért a Fidesz elnöke mindenkit arra bíztat, hogyha a fennálló helyzeten változtatni szeretne, sose habozzon, mindig menjen el és fejezze ki a véleményét. Mint megfogalmazta, a jobboldal politikai küldetése abban áll, hogy ne engedje, hogy a baloldal az elégedetlen embereket az apátia felé sodorja.

A párt elnöke úgy látja, hogy a miniszterelnök, az MSZP elnöke és általában a szocialisták le akarják beszélni az embereket a demokráciáról. A választást problémaként állítják be. Pedig a demokrácia lényege, hogy ha nem tetszik, amit a hatalmasok művelnek, akkor el lehet őket küldeni, és egy másik alternatíva juttatható kormányzati pozícióba. Megjegyezte továbbá, Magyarországon eddig minden választásnak voltak következményei.

Orbán Viktor arra is rámutatott, hogy a kölcsönös tisztelet más pártállású, világlátású és származású családok között is szükséges egy nemzet egységéhez. A közös fájdalom ugyanolyan fontos, mint a közös siker. A jövőt illetően elmondta, nagy változásokat szeretnének előidézni Magyarországon. Megfogalmazta, olyan munkára készül, amely először eltakarítja a hétéves szocialista kormányzás romhalmazát, megnevezi az ország tönkretételéért felelősséget viselőket, megállapítja a felelősséget, és hozzálát – minél szélesebb összefogással – az újjáépítéshez. A haladás iránya nem a demokráciából a diktatúra felé tart – miként a szocialisták vélik -, hanem a mostani fél-demokratikus, fél-diktatórikus állapotokból indulunk a demokratikus politikai berendezkedés felé.

A Fidesz elnöke a következő kormány feladatairól elmondta, hogy nagy változásokat kívánnak elindítani. El kell takarítani a romokat, megállapítani a kialakult helyzetért a felelősséget, majd hozzá kell fogni az ország újjáépítéséhez – fejtette ki a pártelnök. Orbán szerint a rendszerváltás elején lévő demokrácia normáihoz való visszatérésre is szükség van.  „Fontos a kirekesztő magatartás elleni fellépés, azonban az igazi gondok a magyar gazdaságban keresendők” – mondta a Fidesz elnöke. Orbán úgy vélte, olyan gazdasági rendszert kell kialakítani hazánkban, hogy aki dolgozik, az boldoguljon. Azt tapasztalja mindenki, hogy az ügyeskedők járnak jól, nincs meg a dolgozó ember elismerése – tette hozzá.

A Bajnai-csomag történelmi bűntett, csak azért létezhet, mert a szocialista–szabad demokrata képviselők ezt megszavazzák, ez az MSZP megszorítócsomagja – hangsúlyozta Orbán. 200 ezer munkahely megszűnésével fenyeget a csomag – tette hozzá. Kétszer bukott már meg a megszorítások politikája, miért próbálkoznak harmadszorra? – tette föl a kérdést Orbán Viktor, aki szerint ez a csomag az ország jövője szempontjából bűn.

A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy magát a kifejezést törölné a politikai közbeszédből, mert valójában ez egy speciális módon megvalósuló nyugdíjemelés volt. Tehát aki elveszi, jelentős mértékben csökkenti a nyugdíjasoknak járó díjat. Szólt arról is, hogy az a fájdalom, amit egy jobboldali érzelmű ember érez, az ugyan más formában és másképpen, de a baloldalon is megvan.

A Fidesz elnöke kifejtette: „sikert úgy lehet elérni, ha a következő kormány mást csinál és másképpen”. Vállalkozói forradalomra is szükség lesz, amely lényege, hogy radikális lépéseket kell tenni, adót csökkenteni, visszaszorítani a korrupciót és leépíteni a bürokráciát. Orbán Viktor kijelentette azt is, hogy a szocialisták most a vízvagyon rejtett ellopására készülnek, amelynek véghezvitele esetén népszavazást fognak kezdeményezni.

A beszélgetés végén Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet a vasárnapi pécsi polgármester választással kapcsolatosan, hogy a város választása nagypolitikai összefüggésektől függetlenül a pécsi emberek élete szempontjából is fontos. Azt kívánja az ott élőknek, hogy menjenek el választani, mondják ki, hogy elég volt. Üzenjék meg mindannyiunknak, hogy a változás elindult – mondta a Fidesz elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!