Továbbra sem tudni a Simon-vagyon eredetét

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének közlése szerint sem a legfőbb ügyész válaszlevele, sem Simon Gábor hozzátartozóinak vagyonnyilatkozata nem ad választ a volt szocialista politikus bécsi számláján lévő több száz milliós összegre. Erről Rubovszky György a testület zárt ülése után nyilatkozott. A kormánypárti politikus közölte, az ülésen megbeszélték a múlt héten felbontott vagyonnyilatkozatokat és megállapították, hogy újabb információ nincs bennük.
 

Annyit tudnak most is, mint amennyit az eddigi vagyonnyilatkozatokból és a sajtó által közölt információkból tudható – fűzte hozzá.

Azt mondta, a bizottság saját hatáskörben egy kérdést tud még tisztázni: azt, amire korábbi válaszlevelében Mesterházy Attila MSZP-elnök nem válaszolt.

A bizottság ezért úgy döntött, hogy jövő hétfőre meghívja Mesterházy Attilát, hogy megkérdezzék arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, az korábbi forrásfelhalmozás.

Rubovszky György beszámolt arról, hogy a pécsi egyetem jogi karának dékánja válaszolt megkeresésükre, és ígérete szerint „alaposan és gyorsan" megválaszolják a bizottság kérdését. A testület arra vár választ, hogy az összeférhetetlenség ideje alatt jogszerűtlenül felvett és az Országgyűlés által kifizetett képviselői javadalmazás visszakérhető-e, és ha igen, milyen jogcímen.

A bizottság ülésén az MSZP nem képviseltette magát.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!