Újabb kedvezményeket jelent a családoknak a költségvetés

A kiszámítható költségvetési politika megteremtését, valamint a családok megerősítését, életfeltételeik javítását nevezte a jövő évi büdzsé legfontosabb céljainak Seszták Oszkár, a KDNP vezérszónoka az országgyűlési vitában. A  gyermekvállalást ösztönző intézkedések közül kereszténydemokrata politikus kiemelte a gyed extra bevezetését. Mint fogalmazott: a kormány „nem juttat, nem adakozik”, hanem azokat támogatja, akik dolgoznak.

Seszták Oszkár a családi adókedvezmény kiterjesztése mellett – amelyet a Kereszténydemokrata Néppárt  régóta szorgalmazott – hangsúlyosan szólt a rezsicsökkentésről, valamint a foglalkoztatási célokról. Ez utóbbiak közül kiemelte, hogy a téli közmunkaprogramokra rendelkezésre álló 30 milliárd forint több tízezer ember alkalmazását teszi lehetővé.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az adókedvezmény kiterjesztése több mint 50 milliárd forintot hagy a családok zsebében, míg a rezsicsökkentésnek köszönhetően a háztartások akár százezer forintot is spórolhatnak. Ez utóbbihoz az a profit szolgál alapul az emberek életének jobbításához, amelyet eddig a multinacionális vállalatok kivittek az országból.

 A gyermekvállalást ösztönző intézkedések közül a KDNP vezérszónoka kiemelte a gyed extra bevezetését. A kormány „nem juttat, nem adakozik”, hanem azokat támogatja, akik dolgoznak - mondta.   

A legfőbb gazdaságpolitikai célok között az államadósság csökkentését, a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartását, a foglalkoztatás bővítését és a versenyképesség javítását jelölte meg.    

Hangsúlyozta azt is, hogy a kabinet jövőre sem lazít a költségvetési fegyelmen, nem választási büdzsét készített. „A szocialista kormányok korábbi pazarló és adóssággeneráló politikájával szemben a mostani folyamatosan csökkenti az államadósságot” – jelentette ki.   

A kormánypárti képviselő szerint a kabinet annak ellenére kezdhette viszonylag jó pozícióból a költségvetés tervezését, hogy mind a világgazdaság, mint az európai recesszióban, illetve a stagnálás állapotában van. Magyarországnak azonban van mire alapoznia - hangsúlyozta, példaként hozva, hogy az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, és visszafizette a szocialista kormányok által felvett IMF-hitelt.

A fenntartható pályát a piacok is értékelik – fűzte hozzá –, amelynek eredményeként az adósságterhet olcsóbban finanszírozhatja az ország. A gazdasági növekedésünk eléri az unió átlagát - hívta fel a figyelmet a kereszténydemokrata képviselő.  

Seszták Oszkár fontos megállapításnak tartja, hogy nincs olyan terület, amely az ideinél kisebb összegből gazdálkodhatna: az egészségügy több mint 10 százalékos plusszal, az oktatás csaknem 13 százalékossal, a gazdaságfejlesztés 7 százalékos többlettel számolhat. Említést tett a pedagógus-béremelés újabb üteméről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!