Újra, interpellációk, kérdések – Elzálogosítják az egész országot?

Új bűvészmutatvány! Magyarország tévúton jár! A bizonytalanság és a helyzet egyre fokozódik! Kormányzás hiányában programgyártás futószalagon! Van-e stratégiájuk a foglalkoztatási válság kezelésére? Boldogan éhező napokat kíván a tárca a családoknak? Késő bánat, eb gondolat! Kísértet járja be Európát...

Rendkívüli ülés lesz a Tisztelt Házban csütörtökön. Indítva a parlamenti évet, nem is akármilyen: a miniszterelnök-pártelnök hívta össze: a világgazdasági válság legújabb fejleményeiről és az ezekből fakadó nemzeti feladatokról kívánja tájékoztatni szép hazánkat.  Szónoklata, s a reagálások mellett „természetesen” nem maradnak el az interpellációk, és a kérdések sem. Témájához kapcsolódva, a január óta beadott interpellációk és kérdések közül – feltehetően – több is elhangzik. A soruk persze változatlan: valahányszor föltör a köznép gondját-baját orvoslás reményében feltáró bármily ellenzéki panasz általában leszavazásra ítéltetik. Nem kell jóstehetség hozzá: ezúttal sem lesz másként. - Mégis! Régi igazság: „ki nem lázad fel a rossz ellen, az elkerülhetetlenül a részévé válik...”  
 
Interpellációk
 
HORVÁTH ISTVÁN (Fidesz): „A szakminiszter szerint elégtelen az önkormányzati normatív finanszírozás?” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: önkormányzati miniszter.  
 
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): „Bízhatunk-e a kormányzati informatikai rendszerekben?” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. 
 
KATONA KÁLMÁN (MDF): „Teret a folyóknak!” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
 
GUSZTOS PÉTER, (SZDSZ): „Feloszlatás vagy felfegyverkezés? Törvénytelen egyesület vagy megtűrt pártmilícia?” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: igazságügyi és rendészeti miniszter. 
DR. BALSAI ISTVÁN, (Fidesz): „Elzálogosítják az egész országot?” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: igazságügyi és rendészeti miniszter. 
SOLTÉSZ MIKLÓS, (KDNP): „Mire gyűjt a tárca új bűvészmutatványával?” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: környezetvédelmi és vízügyi miniszter. 
 
BALLA GYÖRGY. (Fidesz): „Magyarország tévúton jár!” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: pénzügyminiszter.  
 
DOMOKOS LÁSZLÓ, (Fidesz): „A bizonytalanság és a helyzet egyre fokozódik!” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: pénzügyminiszter. 
 
DR. DANCSÓ JÓZSEF, (Fidesz): „Kormányzás hiányában programgyártás futószalagon.” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: pénzügyminiszter. 
 
DR. PESTI IMRE, (Fidesz): „A 2009-es költségvetés nyertese tényleg az egészségügy lesz?” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: egészségügyi miniszter. 
 
TÖRÖK ZSOLT, (MSZP): „Hogyan kezeltük a gázkrízist Európa közepén?” – Benyújtva: 2009.01.23. Címzett: közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. 
 
DR. IVÁN LÁSZLÓ, (Fidesz): „Meddig kell még sírni a nyugdíjas társadalomnak?” – Benyújtva: 2009.01.22. Címzett: szociális és munkaügyi miniszter. 
 
CZOMBA SÁNDOR, (Fidesz): „Van-e stratégiájuk a foglalkoztatási válság kezelésére?” – Benyújtva: 2009.01.22. Címzett: szociális és munkaügyi miniszter.  
 
DR. SZABÓ ERIKA, (Fidesz): „Boldogan éhező napokat kíván a tárca a családoknak?” – Benyújtva: 2009.01.22. Címzett: szociális és munkaügyi miniszter. 
 
JÁRVÁS ISTVÁN, (Fidesz): „Van-e lehetőség a támogatások egy részének előzetes lehívására?” – Benyújtva: 2009.01.12. Címzett: földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. 
 
Elhangzásra váró kérdések
 
FÜLÖP ISTVÁN, (Fidesz): „Mit kíván tenni a génmódosított növények hazánkban történő termesztésének megakadályozása érdekében?” – Benyújtva: 2009.01.27. Címzett: földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. 
 
DR. ÓDOR FERENC, (Fidesz): „Szakképzésfejlesztés vagy kényszerpálya?” – Benyújtva: 2009.01.27. Címzett: szociális és munkaügyi miniszter. 
 
BALOGH JÓZSEF, (Fidesz): „Mit kíván tenni a magyarországi tanyákon élő családok esélyegyenlőségének biztosítása érdekében?” – Benyújtva: 2009.01.27. Címzett: szociális és munkaügyi miniszter. 
 
DR. GEDEI JÓZSEF, (MSZP): „Milyen lépéseket tesz a tárca, hogy a Reneszánsz Év sikere után a mostani kulturális évad még sikeresebb legyen?” – Benyújtva: 2009.01.27. Címzett: oktatási és kulturális miniszter. 
 
KÉKKŐI ZOLTÁN JÓZSEF, (Fidesz): „Késő bánat, eb gondolat!” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. 
 
VINCZE LÁSZLÓ, Fidesz): „Mit kíván tenni annak érdekében, hogy a hazai élelmiszer-fogyasztók biztonságos, egészséges élelmiszerhez jussanak?” – Benyújtva: 2009.01.26. Címzett: földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. 
 
ÉKES ILONA, (Fidesz): „Kísértet járja be Európát...” – Benyújtva 2009.01.26. Címzett: igazságügyi és rendészeti miniszter. 
 
DR. CZIRA SZABOLCS, (Fidesz): „Miért nem meri a kormány kimondani, hogy egyes szakaszokon megemelte a menetjegyek árát?” – Benyújtva: 2009.01.22. Címzett: közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. 
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!