Vác legerősebb politikai szervezete a KDNP

Az egységteremtő politikai akarat hiányával indokolta a KDNP frakcióvezetője, hogy pártja Vácott független jelöltet támogat az önkormányzati választásokon. Harrach Péter egyúttal Vác legerősebb politikai szervezetének nevezte a helyi KDNP-t. A helyi művelődési házban pénteken este tartott kampányzáró rendezvényen Harrach Péter a város krémjének nevezte a színpadon ülő, a párthoz kötődő személyiségeket. Fördős Attila, a váci KDNP által támogatott független polgármesterjelölt két nappal korábban már megtartotta kampányzáró rendezvényét, de a KDNP péntek esti rendezvényén is ott volt és beszédet mondott.

Fördős Attila a helyi KDNP, illetve a Nemzeti Fórum támogatásával, független jelöltként indul a váci polgármesteri székért, míg a Fidesz helyi polgármesterjelöltje Pető Tibor. 
Harrach Péter beszédét azzal kezdte, hogy Vác környékéről valaki figyelmeztette: ne jöjjön el a kampányzáróra, ő azonban itt van. Szavait hatalmas taps kísérte, mint ahogy akkor is többször élénk tetszésnyilvánításban tört ki a nézőteret félig megtöltő közönség, amikor a frakcióvezető a nemzeti, a szövetségi és a városi egység szükségességéről fejtette ki véleményét.
    
A Gyurcsány kormány tevékenységét, illetve az MSZP politizálását élesen bíráló Harrach az országgyűlési választásokat követő Fidesz-KDNP szövetséggel kapcsolatban aláhúzta: az a közös felelősségen és egymásrautaltságon alapul, s annak biztosítéka Orbán Viktor személye. E szövetségben a KDNP a billegő hajót a talajhoz rögzítő horgony szerepét tölti be.
    
A Vácon kialakult helyzetről a kereszténydemokrata politikus azt mondta, hogy az egységteremtő politikai akarat hiányában kényszerült arra a KDNP, hogy önállóan induljon. Nem a legjobb megoldás, de nem is a legrosszabb. Mivel a városban a legfelkészültebb csapata a KDNP-nek van, megteremtődött az esélye egy erős helyi „bázis” kialakításának.
    
A rendezvényen a színpadon lévő kivetítőn sorra tűntek fel a KDNP által indított „csapattagok”: Vác tíz választókerületének képviselőjelöltjei, majd végül Fördős Attila. A KDNP logója minden képviselőjelölt fotója alatt szerepelt, csak Fördősé alatt nem.
    
A színpadon Harrach Péter mellett ülő független polgármesterjelöltre való voksolásra a kivetítőn olvasható szöveg ekképp buzdított: „ Szavazzon Fördős Attilára és a KDNP csapatára!”. A kampányzárón egyebek mellett elhangzott az is, hogy Bóth János, Vác  jelenlegi vezetője, az MSZP polgármesterjelöltje bukni fog, így a küzdelem a két jobboldali jelölt, Pető és Fördős között dől majd el.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!