Vajdasági nagycsaládos ház építését támogatja az EMMI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma két és fél millió forinttal támogatja a péterrévei Nagycsaládos ház nevű közösségi intézmény építését a Vajdaságban – jelentette be a tárca államtitkára. Soltész Miklós elmondta: egy 200 négyzetméter alapterületű 80-100 fő befogadására képes házat fog felépíteni a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége. A magyar kormány támogatása 2014 elején érkezik meg, az építkezés tavasszal indul és várhatóan 2015 végén fejeződik be.

Az államtitkár a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és az Óbudai Népzenei Iskola karácsonyi ünnepségén arról is beszélt, a 20 évvel ezelőtt elhunyt Antall József, a rendszerváltást követő első miniszterelnök mondta ki először azt, hogy bár jogilag 10 millió magyar ember miniszterelnöke, de lélekben 15 millió magyaré.

Testvéri közösséget építünk

Elmondta: mára ez az álom megvalósult, noha jogilag Orbán Viktor sem miniszterelnöke a határon túli magyaroknak, ám olyan jogi egyesítés történt, amire óriási szükség volt. Álláspontja szerint a magyar állampolgárság egyszerűsített biztosításával nem gesztust gyakorol az anyaország, hanem az a visszafogadást és a testvéri közösség kiépítését jelenti.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt a munkát, amit a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége végez a nemzettudat erősítése, illetve a magyarság megtartása érdekében.

 

Mintegy 3600 magyar családot, több mint tízezer gyermeket szolgál majd többgenerációs intézményként a Nagycsaládos ház Péterrévén. Olyan többgenerációs közösségi tér kialakítására törekednek, amelyben különböző rendezvényeket tarthatnak. Az intézmény részben önellátó lesz a vendégszobák kiadásának, a nyári foglalkoztató és a nagyterem bérbeadásának köszönhetően.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!