Vállalkozási tanácsok diákoknak

Bernecebaráti általános iskolájában, a Sorskerék Alapítvány szervezésében, vállalkozási ismereteket oktattak a 7-8 osztályos tanulóknak. Harrach Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében arra bíztatta a diákokat, hogy merjenek vállalkozni a szülőföldjükön. Hangsúlyozta: a szorgalom, a rend, a takarékosság, a szervezettség is feltétele a boldogulásnak. Ma már bárki tanulhat és dolgozhat külföldön, de aki elmegy, az kicsit mindig idegen marad ott.

A diákok szakmai előadásokat hallhattak, és helyszíni bejárásokon vettek részt a környékbeli vállalkozóknál. A program célja, hogy a fiatalok megmaradjanak a szülőföldjükön és távlatokat nyissanak a nehéz helyzetben lévő, de természeti értékekben bővelkedő kistelepüléseken. Az előadásokon szó volt az egészséges életmódról, a ház körüli kertekben megtermelhető zöldség-gyümölcsről, illetve fűszer- és gyógynövényekről, a tiszta levegő és víz értékeiről, továbbá a környék két „húzóágazatáról” a mezőgazdaság és idegenforgalom fejlesztéséről. Arra bíztatták a fiatalokat, hogy a saját lábukra állva, merjenek vállalkozni a szülőföldjükön, és ne menjenek külföldre, szolgáltatói munkára.

A hazai forrásból megvalósuló pályázati program keretében az alapítvány járja az ország iskoláit. A bernecebaráti iskolában 40 gyerek ismerkedett a vállalkozási alapokkal. A szervezők elmondták, hogy az önkormányzat, az iskola, az alapítvány és az egyház együttműködött a projekt megvalósításában. A program részeként vendégelőadónak meghívtak egy ismert politikust. Harrach Péter, a körzet országgyűlési képviselője, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a versenyben az győzhet, aki jobban bízik magában. A siker kulcsa az elszántság és bátorság. Hozzátette: itthon még nincs olyan jólét, mint a nyugati társadalmakban, a szorgalom, a rend, a takarékosság, a szervezettség is feltétele az életszínvonal emelkedésének. Ma már bárki tanulhat és dolgozhat külföldön, de aki elmegy, az kicsit mindig idegen marad ott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!